Bu golü unutmadım

Güncelleme Tarihi:

Bu golü unutmadım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 23:58

F.Bahçe kaptanı G.Saray’ı Arena’da dize getirdikleri derbide attığı kafa golünü zirveye çıkardı.

Haberin Devamı

“Ezeli rakibimizin evindeki ilk derbiydi. Benim için o an unutulmaz. Çünkü yenik durumdan gelmiş, ve o golle öne geçip kazanmıştık. En iyi frikik golümü de Galatasaray’a atmıştım.”

SPARTAK Moskova maçında teknik direktör Aykut Kocaman tarafından yedek kulübesine çekilen ve bu yüzden mutsuz olduğu iddiasıyla gündemi meşgul eden Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza, Lig TV’ye çarpıcı açıklamalar yaptı.
Quiz programı için ekran karşısına geçen ve soruları yanıtlayan sarı lacivertli takımın Brezilyalı yıldızı ilginç cevaplar verdi. İşte, sorular ve Alex de Souza’nın yanıtları...
En güzel frikik golün?
-  Galatasaray’a karşı oynadığımız Türkiye Kupası maçında son dakikalarda güzel ve önemli bir frikik golü atmıştım. (Kadıköy’deki maç 1-1 bitmişti.)
En güzel asistin?
-  CSKA Moskova maçında, Uğur Boral’ın attığı golde bana göre en unutulmaz asistimi yapmıştım.
Unutamadığın maç?
-  Öyle çok maç var ama birini seçmek gerekirse sanırım yine Kadıköy’de 3-1 kazandığımız CSKA Moskova karşılaşmasını seçerim. Fenerbahçe için de çok önemli ve çok büyük bir maçtı.

Haberin Devamı

Unutamadığın gol?

/images/100/0x0/55eae3a1f018fbb8f89d327a

-  Unutamadığım gol, geçen sezon Galatasaray’a attığım kafa golüydü. Arena Stadı’ndaki ilk derbiydi. Maçı kazanmamızı sağlayan goldü. Lig’de de derbiler arasında en unutamadığım golüm bu oldu. (Fenerbahçe, Galatasaray’ı 2-1 yenmişti.) Avrupa Kupaları’nda ise Kadıköy’de CSKA Moskova’ya attığım gol benim için Avrupa’da attığım en unutulmaz goldü. Fenerbahçe’nin gruptan çıkmak için bu maçı kazanması gerekiyordu. O gol de bize kazanma gücü verdi.
İlk kazandığın parayla ne aldın?
-  Aileme ev. 1995 yılıydı.
En beğendiğin şehir?
-  Curitiba.
En az konuşan?
-   Zafer Biryol.
En çok konuşan?
-  Özer. Neredeyse uyurken bile konuşuyor.
Yetenekli futbolcu?
-  Yakından gördüklerim arasında Ronaldinho Gaucho. Onunla küçüklükten beri 14-15 yaşından itibaren Brezilya Milli Takımı’nda uzun seneleri birlikte geçirdik.
- En yeteneksiz futbolcu?
-  Bugüne kadar gördüğüm en yeteneksiz futbolcu, Lugano. Lugano da bunu biliyor ve söylüyor zaten. Bunun için herkesten fazla antrenman yapar.
En iyi kaleci?
-  Gördüğüm en iyi kaleci Taffarel’di. Ama birlikte oynadıklarım arasından Volkan’ı söyleyebilirim.
En kötü kaleci?
-  Renato. Gerçekten tüm hareketlerinde, reflekslerinde zorluk yaşıyordu. Ama buna rağmen Coritiba’da uzun yıllar oynadı.

Haberin Devamı

Tanıdığım kötü hocalar hala çalışıyorlar!

En iyi teknik direktör?
-  Luxemburgo. Her zaman detaylara önem veren biri. Olan biten her şeyle yakından ilgilenir. Bir teknik adam olmanın dışında bir öğretmen gibi. İyi motive ediyor, karşılaştığınız zorluklarda size yardımcı oluyor, size yol gösteriyor. Ben büyük teknik adamlarla çalıştım ama onun gibisini bir daha bulabileceğimi sanmıyorum.          

En kötü teknik direktör?
-  Tanıdığım bir kaç kötü teknik adam var. Sahaya gelip 1-2 saat antrenman yaptırıp gidiyorlar. Vakit geçirmek için sahada bulunuyor, hiçbir şey hakkında endişelenmiyorlar. Bir kaç tane tanıyorum ancak isim veremeyeceğim. Çünkü ne yazık ki hala çalışıyorlar.
Teknik Direktör idolün?
-  Hoca olarak idolüm, uzun zaman önce aramızdan ayrılan, bir çok ekibi çalıştırmış olan Enio Andrade.
En şık giyinen?
Appiah ve Emre Belözoğlu.
En kötü giyinen?
-  Lugano. Giyimine çok dikkat etmez. Sponsorların verdiği kıyafetleri giyer.
En gaddar futbolcu?
-  Hürriyet Güçer. (A.Gücü’nden, Eskişehirspor’a gitmişti)  Türkiye’de onun olduğu takıma karşı oynadığım her maçta vücudumda mutlaka en az 1-2 iz bırakır.
En yumuşak futbolcu?
-  Selçuk İnan. Çok iyi ve kaliteli bir insan. Futbolculuğu da kaliteli. Ters müdahalesi yok. Kavga ettiğini görmedim. Faul yapsa bile mutlaka özür diliyor.
Lakabın nedir?
-  Koca kafa, koca ağız, koca dudak. Söyleyene göre değişiyor.
En sevdiğin yemek?
-  Feijoada. Brezilya’nın bir yemeği. Siyah fasulye ve domuz etiyle yapılır.
En sevdiğin Türk yemeği?
-  Pide, lahmacun. Aslında Türk tatlıları inanılmaz lezzetli.
En sevdiğin film?
-   The Godfather (Baba)
En beğendiğin aktör?
-  Al Pacino.
En sevdiğin çizgi film kahramanı?
-  Winnie the Pooh
İdolün kim?
-  Zico. Ben 35 yaşındayım. Benim yaşımdaki 10 oyuncudan biri mutlaka Zico’yu idolü olarak görüyordur.
En abartan futbolcu?
-  Serhat Akın. Bir şeyin fiyatını söylerken hep abartır. Mesela 100 liraya aldığı bir şeyi 200 liraya aldığını söyler. Ona pek inanmam.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!