Bu girişimci yıldız sizce kim?

Sertab Erener’den yeni bir albüm haberi var.

Haberin Devamı

Sade” isimli albümde 12 şarkı, 2 remiks bir de Boğaziçi Caz Korosuyla yaptıkları akapella versiyon bulunuyor. Sade’nin çıkış şarkısı, yıllar sonra ilk defa söylediği bir Sezen şarkısı olan “İyileşiyorum” oldu. Şarkının sözlerine Sezen Aksu ile Turan Sarıbay imza atarken, müzik Özgen Akçetin ve Turan Sarıbay’a ait. “İyileşiyorum”un prömiyerinin Turkcellmüzik ile yapılması, albüm kayıtlarına dair mini video bloglarının resmi web sitesinden ve twitter’dan yayınlanması, artık müziğin pazarlanmasının bizde de değiştiğinin göstergesi. Beni bu albüm ile ilgili  en çok heyecanlandıran haber, albümde yer alan “Karalama Defteri”nin “Sertab Gibi” albümden izler taşıması. “Karalama Defteri” sözleri Sibel Algan’a müziği ise Demir Demirkan ve Sertab Erener’en ait.  Sertab Erener Sade’nin mastering’inde Çağlar Türkmen, düzenlemelerde ise Mustafa Ceceli ile çalışmış. Sade albümü, Sertab’ın 13. Solo albümü ve 12 Nisan’da müzik marketlerde olacak. 

Haberin Devamı

Bu girişimci yıldız sizce kim
Bu aralar o kadar çok yeni albüm çıkıyor ki, tümüne yetişmek, hepsinin hakkın verip dinlemek biraz güç. IAMX- The Unified Field bu yazının nerdeyse Yıldızlar-Oscarlar kısmını Justin’den çalacaktı. Sonra kendi kendime dedim ki, vizyona yeni giren filme gitmektense, vizyondan kalkacak olan filmi izlemek bence daha büyük sevap. Bu mantıkla az farkla önce çıkan The Experience 20/20 albümü ile Justin’e olan borcumu bu yazıda ödeyip bir sonraki yazıyı IAMX’e ayırmak istedim. IAMX’in Yeni albümü o kadar güzel ki, sporda, yolda, uyandığımda fon müziğim oldu nerdeyse. IAMX diğer adıyla Chris Corner, geçtiğimiz iki sene Babylon’da konsere gelerek bizleri çok mutlu etmişti. Son konserinde sahneden kendini izleyenlerin üstüne bırakan deli Chris, yeni albümüyle de umarım bizi tekrar ziyaret eder.

 


YILDIZLAR - OSCARLAR


JUSTIN TIMBERLAKE – THE 20/20 EXPERIENCE

 

Haberin Devamı

Bu girişimci yıldız sizce kim

 

Bu senenin David Bowie’den sonra ikinci geri dönüş albümü olarak müzik dünyasını çalkalayan bir eserle karşı karşıyayız.Justin Timberlake yaklaşık 7 senelik bir aradan sonra nihayet! bir albüm yapmaya karar verip yine yeni yeniden müzik piyasasına ceee dedi.
Justin’in verdiği bu 7 senelik arada yaptıkları da aslında hiç de öyle azımsanacak cinsten değil. Müziğe es verip aktör olmayı deneyen Justin aralarında The Social Network / Facebook filminin de olduğu birçok filmde rol aldı. Aktörlüğünün yanında yatırımcı olarak da iş dünyasına soyunan Timberlake,Myspace’i Specific Media Grubuyla birlikte 35 Milyon $ ‘a satın aldı. Hoş bu satın alma belki Myspace’e beklenen ivmeyi kazandırmamış olabilir, ancak kendisi girişimci ruhunu koruyarak içki üreticisi oldu ve 901 adındaki tekila markasını yarattı.  Yatırıma doymayan Justin, bir de doğduğu Tennessee’de Mirimichi adında bir Golf Tesisi kurdu. Bu tesisin en büyük özelliği de, dünyadaki ilk ve tek ekolojik golf tesisi olmasının yanında, kendi ürettiği enerjinin %80’ini harcarken %20’sini Tennessee’nin enerji tüketimine geri kazandırmasıymış.

Haberin Devamı


Şimdilik yatırımcı Justin’i bir süreliğine bir kenara bırakalım. Kendisi böylesi ne bir şöhret sahibi olunca, 7 sene sonra bir albüm yapma haberi elbette tüm medya tarafından çok ciddiye alınıyor. Bunu tahmin eden menajeri ve Justin’in ekibi “The 20/20 Experience” nin tüm üretim sürecini tamamen mistik bir şekilde yürütmüşler. Stüdyodaki albüm kayıtlarını hep farklı isimler kullanarak yapmış ve durumdan kuşkulananları atlatmışlar.


Malum artık fiziksel albüm satışının geçmiş senelere göre iyice azaldığı günümüzde, Justin’in menajeri Johnny Wright,  Justin ile birlikte gelecekteki müzik yapılanmaları hakkında bir karar vermeleri için geçtiğimiz sene Nisan ayında derin bir konuşma yapmışlar. Olası yeni bir albüm durumunda, albümün tek şarkılardan oluşan single formatlı bir proje olarak pazarlanabileceğini düşünmüşler. Gel gör ki, Justin o dönemde çekimleri süren Ben Affleck ile başrollerini paylaştığı “Runner Runner” filmi setinde rol kesiyormuş, bu yoğunluktan ötürü yeni albüm fikrini yine rafa kaldırmış.

Haberin Devamı

Bu girişimci yıldız sizce kim

Sağ gösterip sol vuran JT film çekimleri sırasında meğer arada stüdyoya kaçıp Timbaland ile kayıtlar yapıyormuş. Wright’in belirttiğine göre, tahmin edilenin aksine yeni albüm 7 senelik aranın tamamına yayılan bir üretim sürecinde tamamlanmamış. Aksine albüm çok kısa bir sürede tamamlanıp bitmiş. Bu durumu Timbaland ile Justin’in arasındaki yakın dostluğa bağlayan menajeri, ikisinin iş yapış şekli için “sanki iyi vakit geçiren iki arkadaş gibi” demiş.The 20/20 Experience albümünün kayıtlardaki resmi üretim süreci geçtiğimiz sene Mayıs sonu başlayıp Temmuz başı bitmiş, yani 1,5 -2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış.


Justin bu albümü hazırlarken çokça 60-70’li yılların müziğinden ve bir de tabii ki geçtiğimiz sene sonunda evlendiği (aşkını nerdeyse her şarkıda anlattığı) Jessica Biel’den beslenmiş. Albümdeki şarkıların ortalama 7 dakika gibi bir sürede olmasına da “ Pink Floyd – Led Zeppelin- Queen 10 dakikalık şarkılar yapıyordu, ben neden yapmayayım, şarkıların radyo versiyonlarını sonra düşünürüz” demiş. Neredeyse hiçbir şarkı başladığı gibi bitmezken, bir önceki albümünden epeyce farklı bir kayıtla karşımızda.

Haberin Devamı


The 20/20 Experience” için birçok hatırı sayılır indie müzik sitesi, en iyi yeni çıkan albüm olarak yorumlarını yapadursun, albümün piyasaya çıkmasından 15 gün sonra 1 milyon kopya satış sınırına yaklaşarak önceki iki albümün rekorunu egale etmiş durumda.
Bu hafta her yerde JT haberi okuyup, arayıp, yazı için bilgi topladım. Kafamda yazıyı galiba çok evirip, çevirdim ki sonunda önceki gün rüyamda Justin ile röportaj yaptığımı gördüm. Rüyamda bana kendisi evinde dolum yaptığını iddia ettiği 901 marka tekilasından bir şişe hediye etti, sağolsun. Önceden söylemiştim, albümün ikinci single’ı Mirrors’ın klibi son zamanlarda izlediğim en güzel iş, bunda şarkıyı dedesine ithaf etmesinin de payı büyük elbette.


N Sync’ den bugüne büyüyüp gelen Justin’in belki de en iyi albümünü kaçırmamanız umuduyla , “ The 20/20 Experience” tüm müzik marketlerde. Bu arada unutmadan, albümün isminde geçen 20/20 hakkında birçok fikir üretildi, çoğuna göre bu albümün tek değil devamının geleceği yönündeydi. Meğer bu durum doğruymuş, diğer 10 şarkılık yeni bölümü 2013 Kasım gibi piyasada olacakmış.


YILDIZLAR:


Suit & Tie ( The 20/20 Experience deneyimini ilk yaşadığımız şarkı, 0:45 ile başlayan bölümü harika)
Don’t Hold The Wall (Şarkının toplam süresi 7 dakika, 4.20’den sonra bambaşka bir şarkıya dönüşüyor, harika!)
Tunnel Vision
Let The Groove Get In ( Albümün bence en alakasız şarkısı, ama yüksek ihtimalle kıpır kıpır bir şarkı olduğu için single olacaktır diye düşünüyorum)

 

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:


Strawberry Bubblegum( Muhteşem bir şarkı. Şarkıda N Sync ile yaptığı son albüm Celebrity’den Pop şarkısına bir gönderme var. En sevdiğim şeyler şarkı içinde şarkı, hikâye içinde hikâye)
Mirrors (Her sabah klibini izleme hikâyemi artık anlatmama gerek yok bir kere daha. Geçtiğimiz Aralık’ta kaybettiği dedesi William’a ithaf ettiği şarkı. Çok değerli)
Blue Ocean Floor (Sade, temiz, sakin, çok güzel)

 

SAHNEDEN KULİSE


• Cey’lan Ertem Sezen Aksu Tribute  @ Beyoğlu Hayal Kahvesi, İstanbul,29.03.2013,22.30
Biletlerinin bitmiş olma ihtimali olan bir konser. Eğer olur da kapıdan alınırsanız bu harika performansı kaçırmayın.


• The Tiger Lillies @ Salon İKSV, İstanbul, 29.03.2013, 21.30
Sahne performanslarıyla kolay kolay unutulamayacak bir grup. Son albümleri “Either/Or” ile Istanbul’da sahne alacaklar. Cuma akşamı için harika bir alternatif olabilir.

 

KARIŞIK KASET

Bu girişimci yıldız sizce kim

Benim gibi çok müzik dinleyen biriyseniz, farklı müzik türlerini daha derinlemesine takip edip, heyecanla her haberin-yeni albümün peşinden koşan arkadaşlarınıza daha sıkı sarılıyorsunuz. Bu köşeden mümkün olduğunca farklı listelerle sizlere ulaşmaya çalışıyorum. Maksat fonda sürekli müzik olsun, havamız yerinde olsun, gerisi boş zaten.
Bu niyetle, bugünün cuma olmasından da dolayı, enerjik bir liste olsun istedim Karışık Kaset’te ve kontrolü Emrah’a verdim.


Emrah vokal Trance konusunda benim kılavuzum sayılır. Kendisinin fitness konusundaki merakının yanı sıra sergi açacak kadar güzel fotolara sahip fotoğrafçılık alanındaki çalışmalarıysa hep ilgimi çekmiştir.
Emrah, Trance müziğin içinde barındırdığı enerjik havayı, sportif ruhunu bu yazının Karışık Kaset’inde bizlerle paylaşıyor. Sadece 20 şarkılık bir liste olunca, sevdiği şarkıları kırpması sanırım biraz zor oldu.


Tam yoruldum derken tekrar insanın içini çoşturan bir liste hazırlamış Emrah. Sporda o kalkmayan ağırlıklar için motivasyon aracı olarak kullanabilirsiniz, sabah uyanamıyorsanız ayrıca tavsiye ederim, ben denedim oldukça verimli. Özellikle Nadia Ali vokalli şarkıları daha çok dinleyin, Nadia Ali candır.
Deezer kullanıcıları listedeki tüm parçaları EmrahCelal’in sayfasından dinleyebilirler.

 


Keyifli dinlemeler…


1. Just Be – Dj. Tiesto feat. Kristy Hawkshaw
2. Suddenly Summer – Armin van Buuren feat. Ana Criado (Original Mix)
3. 550 Senta – Andrew Rayel (Aether Mix)
4. An Angel’s Love – Alex M.O.R.P.H. feat. Sylvia Tosun
5. Southern Sun – Paul Oakenfold (Dj. Tiesto Mix)
6. Lotus – Shogun (Original Mix)
7. Love Story – Nadia Ali (Andy Moor’s Vocal Mix)
8. J’ai Envie De Toi – Armin van Buuren pres. Gaia
9. Silence – Delerium (Dj. Tiesto’s In Search Of Sunrise Remix)
10. The Fusion – Omnia & Ira (Eximinds Remix)
11. Sirens Of The Sea – Above & Beyond presents Oceanlab
12. It Will Be Ok – Aly & Fila feat. Katherine Crowe (Arctic Moon Remix)
13. Colours – Emma Hewitt (Armin van Buuren Remix)
14. Kiss You – IIO (Bailey Club Remix)
15. Perception – Markus Schulz feat. Justine Suissa (Original Mix)
16. We Control The Sunlight – Aly & Fila feat. Jwaydan (Alex M.O.R.P.H. remix)
17. Blue Fear – Armin van Buuren (Orjan Nilsen Remix)
18. Must Be Love – Arty & Nadia Ali & BT (Shogun Remix)
19. Talk To Me – John O’Callaghan & Timmy & Tommy (Orjan Nilsen Trance Mix)
20. Spotlight – Jorn Van Deynhoven (Original Mix)

 

https://twitter.com/hkky

Yazarın Tüm Yazıları