Bu diyetle 14 kilo verdim

Bundan bir süre önce sütununuzda bir genç hanımın fazla kiloları nedeniyle hayata küstüğünü okudum.

Yazı beni çok etkiledi. Çünkü ben de oldukça kilolu bir genç kadındım. Bu yüzden ona ve bu durumdaki okurlarınıza destek olmak için size yararlandığım bir rejimi ve 2 aya yakın bir süre içinde 14 kilo vermeme yardımcı olan yöntemi yazmak istedim. Ben 29 yaşında bir genç kadınım. 1.65 boyunda, 69 kiloydum. Size aşağıda vereceğim diyetle birlikte, eczanelerde bulunan selülit ve yağ eriten şortla yaptığım yürüyüşler sayesinde tam 14 kilo verdim. Şu anda 55 kiloyum. Bu diyetle birlikte günde 1 saat o şortu giyip yürüyüş yapmanın, özellikle kalça ve karın yağlarını eritmede çok büyük yararı var. Tabii bu arada günde 8 bardak da su içmeyi unutmamalı.

1. Gün: Kahvaltı: Bir kesme şekerli bir fincan kahve. Öğle: 2 katı yumurta, 100 gr. haşlanmış ıspanak, 1 domates. Akşam: 200 gr. et, yeşil salata (limon ve az zeytinyağlı.)

2. Gün Kahvaltı: Bir kesme şekerli bir fincan kahve. Öğle: 1 dilim salam, 100 gr. yoğurt. Akşam: 200 gr. et, yeşil salata, 1 meyve

3. Gün Kahvaltı: 1 kesme şekerli kahve, 1 dilim kızarmış ekek. Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve. Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

4. Gün: Kahvaltı: 1 kesme şekerli kahve, 1 dilim kızarmış ekmek. Öğle: 1 katı yumurta, rendelenmiş havuç, 25 gr. yağsız beyaz peynir. Akşam: 1/2 bardak portakal suyu, 100 gr. yoğurt.

5. Gün: Kahvaltı: 1 bardak havuç suyu ya da rendelenmiş bir büyük havuç limonlu. Öğle: 200 gr. haşlanmış balık (limonlu) ya da ton balığı. Akşam: 200 gr. et, salata, haşlanmış brokkoli

6. Gün. Kahvaltı: 1 kesme şekerli kahve

Öğle: 2 katı yumurta, rendelenmiş havuç salatası (1 büyük boy). Akşam: 200 gr. yağsız et ya da tavuk, salata.

7. Gün: Kahvaltı: Şekersiz çay (sakarinli olabilir). Öğle: 100 gr. ızgara et, taze meyve. Akşam: Hiçbir şey yenmeyecek.

Not: Etler ya biftek ya da yağsız tavuk şeklinde ızgara ya da haşlama olacak. Brokkoli yerine karnabahar da yenilebilir.

Kadıköy'den V.Ak.



SEVGİLİ
okurum, kendi sorunlarına yakın sorunları olan okurlarımın bu dayanışması gerçekten beni çok mutlu ediyor. Tecrübelerinizi bu şekilde okurlarımla paylaşarak çok büyük yardımlarda bulunuyorsunuz. Sağolun, varolun. Bu rejimi ben de duymuştum. Gerçekten yararlı olduğunu biliyorum. Haftada 4 ya da 5 kilo verdiriyormuş. Yine de uzmanlar bu tür şok rejimlerin 15 günden fazla sürdürülmemesi konusunda uyarıyorlar. Arada mutlaka birkaç aylık bir dinlenme süresi gerekiyormuş. Aksi halde böbrekleri yorabilirmiş. Kolestrolü ve yüksek tansiyonu olanlara da bu diyet uygun değil. Bizden uyarması.
Yazarın Tüm Yazıları