Bu çocuğa dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bu çocuğa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Clinton'un golf hocasından ders alan 14 yaşındaki

Erol Büyük, dünya golf devleri arasına girmeye aday

Errol Büyük henüz küçük bir çocukken babası ona bir golf takımı getirdi. O günden sonra Erol'un hayatının akışı değişti. O şimdi, ABD Başkanı Bill Clinton, Hollwood yıldızı Jack Nicholson gibi dünyaca ünlü isimlerin golf hocası Mike Adams'tan ders alıyor. Parlak bir gelecek Erol'u bekliyor.

Gürol Büyük, bundan altı yıl önce İngiltere'ye yaptığı iş gezilerinden birinden dönerken, adeti olduğu üzere eşi Erika'ya ve sekiz yaşındaki oğlu Erol'a hediye almak istedi. Tesadüfen gittiği golf kulübünden, sırf değişiklik olsun diye oğluna küçük bir golf takımı seçti. Erol o zamanlar oyuncak gibi gördüğü golf sopalarıyla böyle tanıştı. Bahçede kendi kendine oynadı, bildiği gibi vuruşlar yaptı. Golfün hayatına, nasıl kaplayacağının henüz farkında değildi.

Bir yıl sonra ailecek gidilen bir Almanya seyahatinde, yine bir golf sahasında Erol kendi kendine vuruşlar yaparken, Almanya'nın en önemli golf hocalarından biri olan Willy Hoffmann Erol'u gördü ve o an teşhisi koydu: ‘‘Bu çocuk doğuştan yetenekli. Gördüğüm en iyi naturel swing'lerden biri.’’ Hoffmann video kamerayla Erol'u filme aldı. Gürol ve Erika Büyük'e oğullarının harcanmaması gereken bir yetenek olduğunu anlattı. Bunun üzerine Erol iki yıl boyunca yazları Hoffmann'dan ders aldı.

Gören unutmuyor

Erol övgülerden de cesaret alarak golf sporuna hergün biraz daha ısındı. Ailesinin de desteği ile her fırsatta golf oynamaya başladı. İki sene üst üste Mercedes Benz Golf Kupası'nı kazandı. Üstelik kupaya katılan tek çocuk oydu. Antalya Belek National Golf Club'da yine yabancı golfçülerin dikkatini çekince, babası artık birşeyler yapmak gerektiğini düşündü: ‘‘Geçen kış Florida'ya gittim ve golf imkanlarını araştırdım. PGA National Club'da Mike Adams ile görüştüm. Erol'a ders vermesini istedim.’’

Dünyanın ‘‘Swing Doctor’’ olarak tanıdığı golf hocası Mike Adams Erol'u gördüğünde, Willy Hoffmann'ın dört yıl önceki teşhisini doğrular, onun doğuştan gelen yeteneğine eklenecek çalışmanın Erol'u dünyanın en iyi golfçüleri arasına sokacağını söyler. Bu arada Adams ABD Başkanı Bill Clinton, Hollywood yıldızları Jack Nicholson, Michael Douglas gibi isimlere de ders veriyor. Erol Büyük şimdi 14 yaşında. Yüzyıl Işıl High School'da okuyor. Derslerinde başarılı, ancak golf artık hayatının en büyük amacı. Amerika'da iyi bir üniversiteden burs alıp bir yandan okulunu bitirip bir yandan da golfte hızla ilerlemeyi umuyor.

Aslında Erol'un durumu pek de kolay değil. Golften sonra hayatının nasıl değiştiğini şöyle anlatıyor: ‘‘İlk zamanlarda arkadaşlarım, yaşlı sporu diye dalga geçiyorlardı. Aslında şimdi de çok fazla ilgilendiklerini söyleyemem.’’ Bir de golf sahalarının sohbet konuları var. Erol, kendi yaşıtlarını çoktan aştığı için genellikle kendinden büyük insanlarla oynuyor: ‘‘Onlarla çok fazla ortak konum olmuyor doğal olarak. Bu yüzden ben sohbetlere pek katılamıyorum.’’ Golften sonraki tutkusu bilgisayar: ‘‘Sık sık İnternet'e giriyorum. Daha çok golf turnuvalarda neler olup bittiğine bakıyorum.’’

Erol Büyük küçükken doktor olmak istiyordu ama doğuştan gelen yeteneği ve babasının getirdiği küçük bir golf takımı onun hayatını değiştirdi. Biz yarın bir gün onu Bill Clinton'la golf oynarken görürsek şaşırmayacağız. Siz de şaşırmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!