Brüksel ve Tataristan'da darbe girişimini anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Brüksel ve Tataristanda darbe girişimini anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 13:48

Brüksel ve Tataristan'da darbe girişimini anlattılar

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte Brüksel ve Tataristan'a gitti. İki ülkede 15 Temmuz darbe girişimini anlattıklarını belirten Tin, "Türkiye, dost ülkedir. Seveni çok, çevresi geniş güçlü bir ülkedir. Bunu anlamazdan gelip kör bir tavır takınan Avrupa, bu anlamsız tutumu yüzünden her an kaybetmektedir. Bu gezimiz de işte bu anlamda son derece mesaj yüklü olmuştur" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte gerçekleştirdiği Brüksel ve Tataristan temaslarını değerlendirdi. Ülkeler arası ticari ve siyasi gelişmeler bakımından bu ziyaretin son derece önemli olduğunu ifade eden milletvekili Tin, Bakanı Zeybekci ile birlikte gittiği Brüksel'de, Türkiye'yi ve 15 Temmuz'da yaşananları anlattıklarını söyledi. Milletvekili Tin, Brüksel ve Tataristan'da son derece verimli temaslarda bulunduklarını belirterek, "Brüksel temaslarımızda ticari, ekonomik ve siyasi anlamda üst düzey devlet yetkileriyle istişarelerde ve paylaşımlarda bulunmanın yanı sıra Türkiye'nin sivil demokrasi zaferiyle Türkiye ekonomisinin yaşanan 15 Temmuz darbe sürecinin hemen ardından tüm olumsuz şartlar ve gelişmelere rağmen dimdik sağlam bir şekilde durduğunu birçok ortamda kamuoyuna aktarma fırsatını bulduk" dedi.
Türkiye için önemli olanın Avrupa Birliği'nde yer almak olmadığını, yaşam standartlarını Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin de üstüne taşımak olduğunu ifade eden Tin, "Türkiye, seveni çok, çevresi geniş, güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin gönül coğrafyası son derece büyüktür. Çünkü Türkiye dost bir ülkedir. Türkiye, nerede bir mazlum varsa oraya yardım için el uzatan bir ülkedir. Türkiye'nin bu cesur ve net duruşunu anlamama konusunda kör bir tavır takınan Avrupa, bu vurdumduymaz tutumuyla her an kaybetmektedir. Bu gezimiz bu anlamda son derece mesaj yüklüdür. Brüksel'in ardından Tataristan'a gerçekleştirdiğimiz ziyarette en üst düzeyde karşılanmak da ülkemizin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Tataristan'daki temaslarımızda Türkiye'nin Dünya pazarında büyük yatırımlar yaptığına bir kez daha müşahede ettik. Ülkemizle karşılıklı olarak yatırımların sürekli arttığı Tataristan'da bundan sonrada planlanan yeni yatırımlara yönelik hükümetimizin ve Tataristan'ın desteğinin devam edecek olması da iki ülke açısından son derece sevindiricidir" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!