Brezilya keratin bakımıyla dümdüz saçlar

Kıvırcık saçlarını bir türlü kontrol altına alamayan kadınlar, bu habere sevinecek. Brezilya’da doğan, Amerika’da gelişen yeni bir saç düzleştirme uygulaması, en asi saçları bile ehlileştiriyor. Üstelik aylar boyunca!

Haberin Devamı

Siz de bir türlü baş edemediğiniz asi bukleleriniz, dalgasını sevmediğiniz saçlarınız yüzünden durmadan fön çektirenlerdenseniz, o zaman dünyada inanılmaz bir rüzgar estiren Brezilya keratin bakımını denemelisiniz. Sistem, Türkiye’de de uygulanmaya başlandı.

BAKIM DA YAPIYOR

Brezilya’da ‘escova progressiva’ olarak adlandırılan bu uygulama, yüksek ısı altındaki saç kütiküllerini saçın doğal proteinine benzer bir protein olan keratinle yapıştırıyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız saç tasarımcısı Şenol Zeytinoğlu, “Herkes sonuçlara hayran oluyor” diyor ve ekliyor:
“Yapılan işlem saçta kimyasal bir değişiklik yaratmıyor, ancak belirgin bir şekilde bukleleri düzleştiriyor. Keratin uygulaması saça hasar vermiyor, aksine bakım da yapıyor. Uygulama fiyatı, saçın uzunluğuna bağlı olarak değişiyor, ama yaklaşık 750 TL civarında.”

Haberin Devamı

1. Keratin nedir?
İnsan vücudunda da bulunan (tırnak, saç vb.) protein ağırlıklı bir madde. Bu özel amino asit, aynı zamanda saça sağlıklı ve elastik görünüm de sağlıyor. Bilim adamları keratine eşsiz yapısı ve ilginç özellikleri nedeniyle ‘biyopolimer’ olarak da başvuruyor. Biyopolimer’ler doğada bulunuyor ve tüm dünyada doğal maddelere şekil ve yapı kazandırıyor. Keratin, biyopolimer’in klasik bir örneği olarak saç ve tırnaklarda bulunan yapısal bir protein.
2. Nasıl etki eder?
Keratinin dayanıklılığı ve gücü koruması, saçın içten ve dıştan gelişmesini sağlıyor. Eşsiz biyopolimer madde, çevresel stres dolayısıyla zaman içinde yok olmuş bir ‘sıvı halde saç’tır. Keratin biyopolimer moleküllerinin küçük bir miktarı bile saç gövdesine nüfuz ederek saç kütiküllerinin kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Burada yüksek ısı sayesinde saç gövdesi arasındaki boşlukları dolduruyor.

Dümdüz saçların sırrı

Saçlarındaki yoğun buklelerden uzun süreliğine kurtulmak isteyenlerin tercih edebileceği Brezilya keratin bakımı, zarar görmüş saçı onarıyor. Saçların yumuşak, parlak ve yaklaşık dört ay boyunca dümdüz olmasını, fön çekmeye gerek duyulmadan bakımlı görünmesini sağlıyor.

Hızlı: Ortalama uygulama süresi, saçın uzunluğuna ve saç dokusuna bağlı olarak 1,5-2,5 saat sürüyor.

Ekonomik: Lüks bir uygulama gibi görünse de, uzun vadede düşünüldüğünde ipeksi düz saç kullanımını fiyat olarak makul bir seviyeye getiriyor.

Çok yönlü: Boyalı veya volümlü saça uygulanabiliyor.

Doğal: Saçın boyanması, renginin açılması gibi işlemlerde güçlü kimyasallar kullanılıyor. Keratin ise yüzde 88 doğal bir madde.

Sağlıklı: Saçın daha fazla zarar görmesini engellemek için saça nüfuz ederek içeriden onarıyor.

Göbeğinize savaş açın

Haberin Devamı

Kilo kaybederken vücutta kol ya da karın gibi belirli bir bölgede değil, tüm vücutta yağ yakımı oluyor. Herkesin kilo verme özelliği de yaş, hormonlar ve egzersiz çeşitliliği gibi nedenlerden dolayı farklılık gösteriyor. Göbek eritmede en etkili yol, bir yandan yağ yakımı yaparken diğer yandan istenilen bölgeye kas eklemekten geçiyor.
Egzersiz için zaman yaratın
Orta düzey bir kardiyovasküler bir aerobik egzersizi yağ yakımına yardımcı olurken, kalbiniz ve tüm vücut sağlığınız için de parlak bir gelecek sunuyor.
Besinlerden faydalanın
Zeytinyağı, zeytin, avokado ve bitter çikolata gibi besinler, içerdikleri doymamış yağ asitleri nedeniyle özellikle göbek eritmede yardımcı rol oynuyor. Bu yüzden günlük beslenmenize bu küçük lezzetleri azar azar olmak koşuluyla eklemeniz sağlık açısından önem taşıyor.
Karın bölgeniz için vakit ayırın
Bölgesel yağ yakımı mümkün olmasa da bölgesel şekillendirme düzenli egzersizle mümkün. Karın bölgesine odaklanan egzersizler yapmak hem daha iyi bir görünüm sağlamaya yardımcı olurken, hem de
verdiği enerjiyle de daha iyi hissettiriyor.

Baştan çıkarıcı bir koku

Haberin Devamı

Costume National markasının yaratıcısı Ennio Capasa’dan güçlü, karakteristik ve baştan çıkarıcı bir koku; Scent... Odunsu amber kokularına yeni bir boyut kazandırarak yaratılan feminen parfüm, gizemli amber, saf ve şeffaf yasemin çayı notalarıyla tenlerde mükemmel bir koku yaratıyor.

Cildinizin canlılığını geri kazanın

Christian Breton’un yeni keşfi ‘Thermo Innovation’, çok fazla güneşe maruz kalmış, stres ve seyahatten dolayı zarar görmüş ciltler için 16 günlük etkili bir yenileme bakımı. Cildin anında canlılık kazanmasını sağlıyor ve yeniliyor. Cilt dinlenmiş, daha ışıltılı ve genç bir görünüme kavuşuyor.

Bitkisel özlü göz bakımı

New Peptin’in göz bakım ürünü ‘Advanced Eye Cream’, göz çevresindeki ince çizgiler, derin kırışıklıklar ve şişkinlikler, göz altı morlukları gibi güzellik kusurlarıyla savaşmak için geliştirildi. Bu formülde bulunan peptitler, bitkisel özlerle birleşerek mükemmel sonucu garanti ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları