Brawn: Daha alınacak çok puan var

Güncelleme Tarihi:

Brawn: Daha alınacak çok puan var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 20:24

Mercedes takım patronu Ross Brawn, takımının sezonun ikinci bölümünde daha güçlü bir performans sergileyeceğini, ayrıca sezon sonu hedeflerinin de beşincilikten daha yukarısı olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, Brawn'ın takımı bu sezon şu ana kadarki 11 yarışta 106 puanla, dördüncü sıradaki Ferrari'nin 83, altıncı sıradaki Sauber'in ise 26 puan önünde beşinci sırada bulunuyor.

Bu sezon Çin'de yeni döneminin ilk yarış galibiyetini elde eden takım, yaz arası öncesindeki üç yarışta ise yalnızca 14 puan toplayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Bütün bunlar rağmen Ross Brawn, W03'ün sezonun ikinci yarısında daha rekabetçi bir kimliğe bürüneceğini vurguladı.

"Şu an için sahip olmak istediğimiz kadar iyi bir arabayı pilotlarımıza sağlayamadık ancak çbiz çok iyi bir takımız ve çok başarılı mühendislerimiz var. Sezonun ikinci yarısında ilk bölümden daha rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum. Markalar sıralamasında beşinci olmak kesinlikle bize göre bir hedef değil. Daha iyi bir son için her şey mümkün. Önümüzde pek çok yarış ve kazanılacak pek çok puan var."

Haberin Devamı

Brawn, Michael Schumacher'in sezonun ilk yedi yarışında yalnızca iki puan alabilmesi ve araçta teknik sorunlar yaşaması konusunda ise suçu 'şans' faktörüne tmak istemediğinibelirtti.

"Michael'in yaşadığı sorunlar onun için büyük şanssızlık oldu. Michael'in hiçbir etkisi olmayan bu sorunların olması için hiçbir sebep yoktu. Sorunar yalnızca onun arabasında oluştu ve bunun için hiçbir sebep yoktu, ama oldular. İşler yanlış gittiğinde, ya da olmaması gereken bir şey olduğunda, bunun bir daha olmamasını sağlamak sorululuğu bana ve takıma aittir. Belki de yıllarca iyi şans hep Michael'in yanındaydı ve bu yıl şansı kötü gidiyor. Yine de özellikle motorsprlarında şans faktörüne inanmayı tercih etmem."

Brawn, sezon sonunda akımla anlaşması sona erecek olan Michael Schumacher'in kararı ile ilgili bir açıklamanın ise, spekülasyonları körükleyeceğini söyledi ve bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!