Braga'dan Fenerbahçe'ye Topal ördek tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Bragadan Fenerbahçeye Topal ördek tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 16:20

Fonseca, derbiyi izleyip, Fener'i çözdü: M.Topal, denge noktası. Pres yaptığında bölgesi boş kalıyor. Topal'ı etkisiz kılmak takımını bitirir.

Haberin Devamı

Braga, F.Bahçe taktiğini Mehmet Topal üzerine kurdu. Maisfutebol, F.Bahçe'nin Beşiktaş maçındaki futbolu üzerinden hazırladığı görüntülü analizde "F.Bahçe'nin denge noktası Mehmet Topal. Topal etkisiz hale getirilirse F.Bahçe de çözülür" dedi.

Bragadan Fenerbahçeye Topal ördek tuzağı

İŞTE BRAGA'NIN "TOPAL ÖRDEK" TAKTİĞİNİN ÜÇ ŞİFRESİ:
1-F.Bahçe savunmadan top çıkartırken, Mehmet Topal, Kjaer ile Alves'in arasına giriyor, Ozan da sağ çizgiye kaçıyor. Böylece F.Bahçe hem göbekten hem de kanatlardan pas koridorları açıyor. Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Topal'a baskı yapıp, F.Bahçe'nin oyun kurmasını engelleyecek.

2-Beşiktaş orta sahada oyun kurarken, Topal, görev bölgesini terk edip, Siyah-Beyazlılar'a rakip yarı sahada pres yaptı. Van Persie, Volkan, Josef ve Diego (Braga maçında cezalı) Mehmet pres yaparken, elleri bellerinde izledi. Topal'ın görev bölgesi boş kalıyor.

3-Mehmet görev bölgesini boşaltırken, Alves Kjaer'e yaklaşıyor. Alves ile Caner arası boşalıyor. Braga da Topal'ı kısa paslarla ortaya çekip, "Topal ördek" (Güçten düşme) durumuna düşürecek ve o alanı kullanacak. (Akşam)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!