Brad Pitt’in kırmızı ceketi alışveriş merkezinde

Ümraniye’deki Meydan Alışveriş Merkezi bahara hızlı girdi.

Etkinliklerin biri bitiyor, diğeri başlıyor. Zaten cabriolet model olduğundan, iyi havalarda daha gidilesi bir yer oluyor Meydan.

Birkaç hafta evvel ekolojik pazar açmışlardı, o hala devam ediyor. 19 Mayıs’ta sona erecek, organik beslenmeye meraklı olanlar kaçırmasın.

Buğday Derneği’nin yönetim ve denetiminde kurulan pazarda ekmekten yumurtaya, peynirden bala, kozmetikten tekstile, temizlik malzemesinden oyuncağa ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen mevsimin tüm taze sebze ve meyve çeşitlerine kadar birçok ürün var. Doğa dostu yöntemlerle, insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal kullanılmadan üretilen ürünlerin hepsi sertifikalı. Şişli’deki Ekolojik Pazar’ın aynısı.

Ekolojik pazara bir de sergi eşlik ediyor.

Yaratıcı Çocuklar Derneği ile birlikte düzenlenen "Soyu Tükenen Canlılar" sergisi. Alinur Velidedeoğlu’nun da bir eserini görebilirsiniz. Karikatürcüler Derneği ile Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin birlikte hazırladığı çevre karikatürleri sergisinde ise genç yetenekler ve çeşitli ülkelerden önemli sanatçılar buluşuyor. Yapılan etkinliklerle küresel ısınmanın doğal hayata verdiği zararlara dikkat çekiliyor.

Önümüzdeki salı (20 Mayıs) açılacak olan sergi ise beni daha çok heyecanlandırdı. Adı Hollywood Sergisi. Matrix, Baba, Dövüş Kulübü, Testere, Rocky, Amerikan Pastası, Harry Potter, Forrest Gump gibi filmlerde kullanılmış objeleri ve kostümleri görme fırsatı veriyor. Sergide tam 66 parça olacak. Brad Pitt’in Dövüş Kulübü’nde giydiği yeşil kürk mont ile kırmızı deri ceket, Keanu Reeves’in Matrix Trilogy’de giydiği siyah mont ile Testere filminde kullanılan kayıt cihazı var aralarında.

Bunların hiçbiri ABD’den filan getiriliyor değil. İşin en ilginç kısmı da bu. 66 objenin tamamı, Bilkent Üniversitesi’nde okuyan 21 yaşındaki Özgür Çift’in koleksiyonundan. Kendisi internet üzerinden açık artırmalara katılarak ve dünya kadar para harcayarak bir araya getirmiş hepsini.

Sergi İstanbul’da 1 Haziran’a kadar kalacak. Sonra sırasıyla Gaziantep, Adana ve Konya’daki M1 Merkez Alışveriş Merkezleri’ne, Ankara Antares Alışveriş Merkezi’ne gidecek, 16 Temmuz’da Kartal M1 Merkez Alışveriş Merkezi’ne dönecek.

İstinye Park geçidi açıldı

Açıldığından beri İstinye Park’ın en büyük problemi, trafik. Çevresindeki daracık yollar alışveriş merkezinin yükünü kaldırmıyor, yol inşaatı üzerine tuz biber ekiyordu. Bu ayın başında, İstinye Park - Pınar Mahallesi geçişlerini düzenleyen ilk kavşağın ardından Maslak - Boğaz trafiğini rahatlatan ve İstinyePark’a tünelle kolay geçiş sağlayan ikinci kavşak da açıldı. Ben henüz denemedim ama gidenler Gayrettepe’den 15 dakikada ulaştıklarını söylüyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları