Bozüyük’te Kur’an Kursu Öğrencileri Güvenli İnternet Kullanımı Semineri

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te Kur’an Kursu Öğrencileri Güvenli İnternet Kullanımı Semineri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 15:38

GÜVENLİK İNTERNET

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) tarafından Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "Güvenli internet kullanımı" semineri verildi.
Polis Merkez Amiri ve TDP Büro Amiri Vekili Adem Özay Cengiz tarafından verilen seminerde Yeni Mahalle Yeşil Cami Kur’an kursu öğrencileri güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirildi. Polis Merkezi Amiri Adem Özay Cengiz kurs öğrencilerine sosyal paylaşım sitelerinde kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini söyledi.
Kötü niyetli kişilerin, sosyal paylaşım sitelerinden kişilerin bilgilerine ulaşabildiğini anlatan Cengiz, "Her geçen gün gelişen ve değişen teknoloji ile öğrencilerin yüzde 98’inin akıllı telefon kullandığı tespit edilmektedir. Sosyal paylaşım sitelerinin güvenli kullanımı ile birçok mağduriyetin önüne geçebilir. Sizlerin masumane bir şekilde oluşturduğunuz sosyal paylaşım sitelerinizdeki kişisel bilgileriniz art niyetli kişiler tarafından kötü amaçlarla kullanılabilir. Bunun için gerçek hayatta arkadaşlarınıza bile vermediğiniz fotoğraf, kimlik bilgisi, adres, telefon numarası ve doğum tarihinin sosyal paylaşım ortamında verilmemesi gerekiyor” dedi.
Ayrıca karşılaşılan herhangi bir asayiş olayı veya olumsuzlukta hemen 155 polis imdat merkezine haber vermeleri gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!