Bozüyük’te Çocuk İstismarı Ve İhmalini Önleme Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te Çocuk İstismarı Ve İhmalini Önleme Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 18:03

BİLECİK’İN BOZÜYÜK İLÇESİNDE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN "MASUMİYETİME GÖLGE DÜŞMESİN” PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARA YÖNELİK İSTİSMAR VE İHMALİ ÖNLEME KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından "Masumiyetime gölge düşmesin” projesi kapsamında çocuklara yönelik istismar ve ihmali önleme konulu konferans düzenlendi.
Belediye düğün salonunda ortaokul, lise öğretmenleri ve idarecilerine yönelik olarak düzenlenen konferansa Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ergen Sağlığı Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı avukat Türkay Asma konuşmacı olarak katıldı.
Konferansta konuşan, Prof. Dr. Orhan Derman insanoğlunun yaşadığı sürece istismarın var olduğunu söyledi. "İstismar, gücün yansımasıdır" diyen Derman, gücü elinde bulunduranların istismarı çok rahat uyguladığını kaydetti. İstismarın Türkiye’de görülmek sıklıklarından bahseden Derman, fiziksel, cinsel ve duygusal istismar konularında slayt gösterisi eşliğinde örnekler verdi. Prof. Dr. Orhan Derman "Bir çocuğun ihmale uğraması için 5 kaide vardır. Eğer onun ebeveyni çocuğun bakımını, barınmasını, sağlık ihtiyaçlarını, eğitimini ve yaşam hakkını sağlamıyorsa, çocuk ihmale uğramış demektir. Türkiye’de fiziksel istismar yüzde 34 civarında, cinsel istismar ise yüzde 4 ile yüzde 37 arasında farklılaşabiliyor. Demek ki, ülkede yaklaşık 3’te bir kişi fiziksel şiddete uğruyor. Bunların da yüzde 4 ile yüzde 37’si arasında cinsel istismarla karşılaşma oranı var. Eğer bir insanın evinde dayak ve kötek varsa, o bilin ki, çocukları tarafından da diğer nesle aktarılacak bir olaydır. Bazı ailelerde babalar çok alkol alırlar ve alkol aldıklarında eşlerini hırpalarlar ve döverler. Çocukları bu davranışlardan nefret ederler ama parayı kazanınca onlar da alkol için aynısını yapar. Bir insanının bir şeyi yapmaması için, görmemesi, onu yaşamaması ve tatmaması gerekiyor. İstismarcı tedavi edilmez, istismarcı sadece kontrol altında tutulur. İstismarcının belli dönemlerde izlendiğini hissettirilmesi, onun eylemi yapmasına engel olabilir" dedi
Ardından Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı avukat Türkay Asma da çocuk istismarının hukuki yönleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Programa, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!