Bozüyük Belediyesi’nden 3 Bin 500 Kişilik Aşure İkramı

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük Belediyesi’nden 3 Bin 500 Kişilik Aşure İkramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 17:47

aşure dağıtımı

Bozüyük Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle halk pazarında 3 bin 500 kişiye aşure ikram edildi.
Kardeşlik ve bereket ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından halk pazarında iki ayrı noktaya yerleştirilen standlarda, pazarcı esnafı ile vatandaşlara yapılan aşure ikramı yoğun ilgi gördü. 3 bin 500 kişiye yapılan Aşure dağıtımı öncesinde yapılan dua ile Muharrem ayının ve tüm senenin Müslüman âlemi için hayırlı ve bereketli geçmesi için dua edildi.
Aşure ikramına katılan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, vatandaşlara aşure ikram ederek Muharrem aylarını kutladı. Başkan Bakıcı Muharrem ayının bolluk, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek “Muharrem Ayı, İslam âlemi açısından çok önemli bir ay. Biz de bu önemli günlerde aşure dağıtımı yaparak halkımızla birlikte oluyor, muharrem ayının simgesi olan aşurelerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Ben bu vesile ile Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının bütün İslam âlemine ve Bozüyük halkına hayırlar getirmesini dilerim” dedi.
Aşure ikramının ardından pazaryerini de gezen Başkan Bakıcı, pazarcı esnafına kolaylıklar dileyerek, bir sergide pazarcılar ile birlikte oturup aşure yedi, vatandaşlarla sohbet etti. Bir süre sonra sergiden ayrılan Başkan Bakıcı halk pazarı içerisinde ki diğer dağıtım noktasına geçti. Burada da aşure dağıtan, vatandaşlarla ve esnafla sohbet eden Başkan Bakıcı Muharrem Ayı’nın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu ve esnaflara hayırlı işler diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!