Böyle bir hırsızlık görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Böyle bir hırsızlık görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 00:00

Güzelkent Mahallesi’ndeki 9 sitenin su sayaçları bir gecede çalındı. Sular akmayınca site sakinleri şok geçirdi.

GÜZELKENT Mahallesi’nde yaşanan su sayacı hırsızlığı, mahalleliyi mağdur etti. Mahallede bulunan dokuz sitenin su sayaçları bir gecede çalındı. Sularının akmadığını farkeden site sakinleri, su sayaçlarının çalındığını farkedince şok geçirdi. Durum karşısında şaşkına dönen sayaç mağdurları durumu ASKİ’ye ve Şehit Osman Avcı Polis Karakolu’na bildirdi. Sayaç mağdurları ASKİ’den ’yapılabilecek bir şey yok’ cevabını alırken, polisin ise sadece tutanak tuttuğunu söylediler. Sayaç mağduru site görevlilerinden Fesih Atmaca, 500’e yakın su sayacının bir gecede çalındığını anlattı. Atmaca, mühürlü sayaçlar ile dijital sayaçların ise sökülmediğinin altını çizdi.

500’e yakın sayaç çalındı

Durumu ASKİ’ye bildirdiklerini söyleyen site başkanlarından Zehra Eker, aldıkları yanıtın dertlerine derman olmadığını aktardı. Eker, ASKİ ilgililerinin ’yeni bir sayaç alın’ dediğini ifade etti. Eker, yeni sayacın 35, sökme takma parasının ise 14 YTL olduğunu belirterek, "Bu organize bir iştir, böyle bir durum başka hiçbir yerde yaşanmaz. Bu yapılan resmi bir işkence" diye konuştu.

Bölgede hırsızlık olayları arttı

Sİte sakinlerinden Murat Karakoç, bölgede önceleri polis ekiplerin devriye gezdiğini ve bir sorun yaşanmadığını belirtirken, durumun şimdi tam tersi olduğunu kaydetti. Karakoç, polisin devriye gezmediğini ve bu sebeple hırsızlık olaylarının arttığını belirterek, bu olaylar karşısında mağdur duruma düştüklerini ve ellerinden hiçbir şey gelmediğini, yetkililerin bir an önce harekete geçmelerini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!