Botoks hakkında doğrular ve yanlışlar

Botoks, son yüzyılın en mucizevi estetik yöntemlerinden biri olarak gösterilse de, konu ile ilgili yanlış yorumlar var.

Haberin Devamı

Bunun için cilt hastalıkları uzmanı ve botoks konusunda uzun süre tıbbi çalışmaları olan Dr. Melisa Eczacıbaşı ile görüştük.

Özellikle medyada gördüğümüz kişilerdeki tüm güzel ya da çirkin değişiklikler, kısaca "botoks yaptırmış" cümlesi ile karşılık buluyor. Örneğin aşırı derece kalkan kaşların suçlusu hep botoks olarak gösteriliyor. Halbuki genelde bu tarz görüşler, daha büyük estetik operasyon geçiren ama durum hakkında detaylı bilgi vermek istemeyen ya da çeşitli nedenlerle uygulamalar için doğru mekan ve uzmanları seçmeyen kişiler tarafından ortaya atılıyor.

Kırışıklıklar uygulama bırakıldığında artmıyor

Melisa Eczacıbaşı, burada en dikkat edilmesi gereken noktanın, konu ile ilgili eğitimi ve tecrübesi olan uzman hekimleri bulmak olduğunun altını çiziyor: "Bugün artık İstanbul gibi büyük bir metropolde her şey kontrol altına alınamadığından, yetkisi olmayan kişiler yanlış uygulamaları ile sizi bu konuda hayal kırıklığına uğratabilir ve istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bazı yanlış duyumlar ve düşüncelerin tersine botoks uygulamasından sonra yüzdeki kırışıklıklar daha kötü şekilde geri dönmüyor. Tam tersine aradaki dönemlerde yüzdeki kırışıklıklarda artma olmadığından, botoks uygulamaları devam etmese bile eskisinden çok daha az sayıda ve az derinlikte kırışıklıklar oluşuyor. En iyisi kırışıklıkların daha yeni yeni oluştuğu genç yaşlarda bu uygulamaya başlamaktır. Bu sayede kırışıklıklar oluşmaya fırsat bulamadığından, ilerisi için çok daha avantajlı duruma geçmiş olursunuz. Halbuki çok derinleşmiş kırışıklıklarda, her haliyle ince kırışıklıklar görünmeye devam eder. Daha doğrusu daha ileri dönemlerde kırışıklıkların derinleşmesini önlemek için geç olmadan tedbir almakta fayda vardır.

Konuyla ilgili bilmeniz gerekenler

 Doğru sonuç elde etmek istiyorsanız, makul ölçülerde olan isteğinizi uzman doktorunuzla paylaşın. Tabii ki isteklerinizde gerçekçi olmanız gerekir. Botoks estetik ameliyatın sonucunu veremez, kaşınızı istediğiniz her şekle getiremez.

 Botoks dudak üstündeki sigara çizgileri, boyundaki çizgiler ve dekolte bölgesindeki çizgilerde de son derece iyi sonuçlar verir. 

Gençlerde ve yüz mimiklerini çok kullanan kişilerde, botoksun sonucu daha kısa sürüyor.

 Göz çevresine yapılan botoksla bakışlarınız 5 sene önceki halini alıyor.

 Botoks migren ve aşırı terlemelerde de uygulanıyor. Birçok hasta, uygulamadan sonra migrenin azaldığını söylüyor.

Botoks gerçekleri

l Botoks ilacı etkisini 3-4 gün içinde göstermeye başlar ve 7-10 gün içersinde maksimum etkiye gelir. Sonra gerekirse rötuşlar yapılabilir.

l Kullanılan iğneler son derece ince uçlu olduğunda acı hissi olmaz. Yine de hasta isterse uygulamadan önce uyuşturucu krem sürülebilir.

l Etki süresi 4-8 aydır.

l Botoks gibi yöntemler öğle arası güzellik olarak tanınıyor, yani sosyal hayatınızdan fedakarlık etmeden iyi görünmek mümkün.

Haberin Devamı

ÜRÜN MARKET

Selülit derinlere inmeden önce

Selülit tedavisinde kullanılan en son ameliyat tekniğinden doğan bir buluş olan "subcision", kırışıklıkların ve yara izlerinin tedavisinde kullanılıyor. Bu teknik portakal kabuğu görünümüne sebep olan nedenleri elimine ediyor. Vichy’nin "subcision" tekniğinden esinlenerek selülite yeni bir yaklaşım getirdiği "Lipocure" etkili bir şok bakım olarak cildin derinliklerine inen selülite karşı alışılmışın dışında çözümler sunuyor.

Yazarın Tüm Yazıları