Botanik Bahçesi'nde hazırlıklar hız kesmeden sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Botanik Bahçesinde hazırlıklar hız kesmeden sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 10:49

Botanik Bahçesi'nde hazırlıklar hız kesmeden sürüyor

Haberin Devamı

TEKFEN Holding ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in kuruculuğunu üstlendiği Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı'nın desteğiyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulacak Botanik Bahçesi ile ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. 6 Mayıs'ta törenle açılması planlanan bahçede, Türkiye'nin en zengin endemik (yöresel, ülkeye özgü) bitki türleri yer alacak.
'EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK'
Tekfen Holding'in yanı sıra arkadaşı Hayrettin Karaca ile birlikte 11 Eylül 1992'de TEMA'yı kuran Ali Nihat Gökyiğit'in maddi ve manevi desteğiyle ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'nde 200 dönümlük alanda kurulacak bahçeye, 'Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi' adı verildi. Türkiye'nin en zengin endemik bitki türlerine sahip Çukurova Bölgesi'nde açılacak bahçeyle ilgili konuşan ÇÜ Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan, hazırlıkların en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.
'BİTKİ TÜRLERİ KORUNACAK'
Botanik bahçesini insanların gezeceğini, ilgili öğrencilerin eğitim göreceğini, çocukların üretim ve hasat yapacağını aktaran Prof. Dr. Halil Çakan, aynı zamanda koruma altına alınan bitki türlerinin gelecek nesillere aktarılacağını ve kentin de bu sayede büyük kazanç sağlayacağını söyledi. Gelişen dünyada betonlaşmanın da etkisiyle insanların yeşile hasret kalarak yaşamaya çalıştığını belirten ÇÜ Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan, "Canlı bitkileri tanımaktan uzak bir neslin yetişmekte olduğu görülüyor. Burada kurulacak bahçemizde kaya, tıbbi ve aromatik bitkiler, palmiye, Doğal Akdeniz Vadisi gibi alt bahçelerimiz olacak" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

YB (OA)(3.4.2016, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!