Bostanlı Sanat Galerisi'nde mandala sergisi

Güncelleme Tarihi:

Bostanlı Sanat Galerisinde mandala sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 12:36

Bostanlı Sanat Galerisi'nde mandala sergisi

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Akademi Zihinsel Engelliler Derneği'nin (KAZED) destek verdiği engelli Moris Karmona'nın 'mandala' sergisi.,Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Sanat Galerisi'nde açıldı.

25 çalışmanın yer aldığı serginin açılışı dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda Karşıyakalıyı da buluşturdu. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel'in de katıldığı sergi açılışı ile ilgili bilgi veren Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Tülin Topuzoğlu, derneğin zihinsel engelli bireylerin sosyal hayatın her katmanında yer almalarını, eşit koşullarda hayata katılmalarını sağlamak ve buna önayak olmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Topuzoğlu, "Moris Karmona'nın da çalışmasından haberdar olunca, destekledik. Sanatın bir dalıyla kendini ispat etmesi, fikrini söylemesi, fikrini yansıtmasına, dernek olarak biz de katkı koyduk. Mandala, kainatın ortasında benliğimizin yeri, orta noktası olarak, ondan sonrası ise yakın çevremiz ile anlık iç vuruları dışarıya yansıtmakla ilgili bir sanat dalı. O anda zihnin, fikrin durdurulması, anın yakalanmasıyla ilgili meditatif etkili. Moris'in bu konuda yaptığı çalışmalar, yaptığı resimlere verdiği isimler ve kullandığı renkler birbiriyle uyuşuyor. Moris, öylesine heyecanlı ki, 2018 sezon sonunda Karşıyaka Belediyesi binasında sergi açma isteği bizi de çok heyecanlandırıyor. Hafta sonuna kadar açık olan bu serginin gezilmesini öneriyorum" dedi.

Karşıyaka Kent Konseyi Zihinsel Engelli Bireyler Üyesi, TEGEV Gümüşpala Öğrenim Birimi, LÖSEV ve Ege Orman Vakfı gönüllüsü, Türk sanat müziği koroları üyesi, Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler önlisans ve İşletme lisans mezunu, bocca ve masa tenisi ile yakından ilgili olan Moris Karmona ise hem çizerek hem de aldığı boyama kitabıyla boyayarak çalıştığını ve bir senede, sergideki eserlerini ürettiğini söyledi. Bu güzel el sanatlarını her engelli bireyin öğrenmesi ve çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!