Bosna’dan kardeş ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Bosna’dan kardeş ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 15:51

Bosna’dan kardeş ziyareti

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Altınova Belediyesi’nin kardeş belediyesi Bosna Hersek Buzim (Bujim) Belediye Başkanı Agan Bunic, Bujim’de yapılan yatırımlar ve desteklerden dolayı Türkiye’ye minnettar olduklarını söyledi.

Bosna Hersek Buzim Belediye Başkanı Agan Bunic ve beraberindeki heyeti Yalova’nın Altınova ilçesini ziyaret ederek, kendilerine verilen desteklerinden dolayı Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve iş adamlarına teşekkür etti.

Türkiye tarafından TİKA aracılığıyla Bosna’da büyük yatırımlar ve yardımların yapıldığını ifade eden konuk belediye başkanı Agan Bunic, “Yıllardır iyi ilişkiler var Altınova Belediye Başkanımız bize çok destek oldu. Köklü bir dostluğumuz var ve bu daim olacak. Biliyoruz ki yönetici olarak bizim yerimizde kim olursa olsun Altınova ve Türkiye, Bosna’ya yardım etmeye, kucak açmaya devam edecektir. Dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Buzim’de bulunan Osmanlı Döneminde inşa edilen ve restorasyonu Türkiye tarafından yapılan Çivisiz Cami’nin (Eski Camii) halılarının Altınova Belediyesi tarafından karşılandığını söyleyen Bunic, “Öte yandan İslam Kültür Merkezi’nin yapımına Altınova Belediyesi ve Altınovalı işadamları büyük destek verdi. Altınova, Bosna’da birçok güzel işin yapımında aracı oldu. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyor, İslam Kültürü binamızın açılışına kendilerini davet ediyorum” diye konuştu.

TEK YARDIM ELİ 

Başkan Oral’ı ziyarette konuşan Bujim İslam Birliği Vakfı Başkanı Eniz Veladzic ise, “Bujim’de herkes Müslüman. Bu konuda Bujim Balkanlarda bir numaradır. Tüm çocuklar dini bilgileri okullarda alıyor. Başkan Metin Oral’a ve Altınovalı kardeşlerimize Bujim halkının selamını getirdik. Bizim Türklerden başka yaslanacak hiçbir dostumuz yok. Tek yardım elimiz Türkiye’dir. Bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Açılışımızda sizleri aramızda görmek gücümüze güç katacak” diye konuştu.

CEMRE TERSANESİNE ZİYARET 

Başkan Oral da, “Bosna Hersek Buzim kardeş şehrimizden gelen Agan Bunic ve heyetine Osmanlı Çivisiz Camii ile İslam Merkezi inşaatı için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ağırlamaktan onur duyduk. Tersane yatırımcılarımıza Bujim’e yaptıkları yardımlar için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bosna heyeti, daha sonra Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile birlikte Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!