Boşandıktan sonra gençleşti

Nevşah Fidan, "Spiretüella" adlı kitabının tanıtımını önceki akşam Beymen, Breath’de gerçekleştirdi.

Tanıtımda konuklara detaylı bilgiler veren Fidan, bu kitapta nefes alıp verme tekniklerinin ve sağlıklı yaşamla ilgili ipuçlarının yer aldığını söyledi. Davette, İzmirli işadamı Serdar Şınlak ile evliyken tanıdığım Nevşah Hanım’ın yaşadığı inanılmaz değişime takılıp kaldım. Şınlak’tan beş yıl önce boşanan Fidan, evli olduğu dönemde uzun saçları ve birbirinden şık, ağır kıyafetleriyle akıllarda yer etmişti. Oysa şimdi rahat bir şekilde toplanmış kıvırcık saçları, hafif makyajı, mini jean eteğiyle çok daha modern ve genç görünüyor. Belli ki geçen yıllar ona yaramış.

İşinin başında

İç mimar Erol Kataş’ın eşi Duygu Kataş, Göztepe’de kafe açtı. Duygu Hanım, artık günün her saati orada, işinin başında... Kimi zaman eşi Erol Bey ve oğulları Kutan da Cafe London adlı mekanı ziyaret ediyor, kendisine manevi destek veriyorlar. Londra posterleriyle süslü bu kafenin dekorasyonunu da kendisi yapan Duygu Hanım, sundukları yiyeceklerde hiçbir hazır ürün kullanmadıklarını, her malzemenin taze olduğunu söylüyor. Sabahları börek, poğaça ve kruasan, öğlenleri çorba ve salatalı özel mönünün vazgeçilmez olduğu Cafe London’da düşük kalorili pastaların da bulunduğunu ekleyeyim...

Ünlü mücevherci artık Nişantaşı’nda

Ünlü mücevherci Karun Kıraç, tüm yaratıcılığını kullanarak oluşturduğu birbirinden gösterişli tasarımlarını Teşvikiye’deki mağazasında sergilemeye başladı. Açılışa katılanlar arasında Deniz-Murat Murathanoğlu, Mehmet-Arzu Kunt, Alegra Levi, Gönül Yazar, Sibel Serin, Melis Yelkenci de vardı. 1986’dan bu yana Kapalıçarşı’daki atölyesinde kişiye özel mücevherler yapan Kıraç, Tiffany ve Cartier’in daveti üzerine dünyaca ünlü firmalara da tasarım yapmaya başlamış. Ünü yıllar önce Türkiye sınırlarını aşan Kıraç’ın mücevherleri artık Amerika, Dubai, İtalya ve Paris’te "Karun Kıraç" markasıyla satılıyor.

Müze kurmak isteyenler bu müzayedede buluşacak

Antik A.Ş.’nin 9 Kasım günü Swissotel’de gerçekleştireceği 254’üncü müzayedesinde, koleksiyoncu ve sanatseverleri heyecanlandıracak eserler satışa sunulacak. Türk resim sanatına yön vermiş önemli isimlere ait başyapıtlar, Osmanlı imparatorluk sanatlarının nadir bulunur örnekleri bu müzayedede satışa sunulacak.

Müzayedede Sabri Berkel, Hikmet Onat, Nazmi Ziya, İbrahim Çallı, Vecih Bereketoğlu, Şeker Ahmet Paşa, Süleyman Seyyid, Hoca Ali Rıza, Şevket Dağ, Fausto Zonaro gibi çok önemli ressamlara ait gün yüzü görmemiş eserler yeni sahiplerine kavuşacak.

Turgay Artam’ın yönetiminde gerçekleşecek müzayedede 300’e yakın eser satışa sunulacak. Söz konusu eserleri, bugün ve yarın Antik A.Ş.’nin Maçka’daki ana binasında görebilir veya www.antikas.com internet sitesinden online kataloğa ulaşılabilirsiniz.

İstanbul bu ay kadeh kaldırıyor

Doluca, bir klasik olma yolunda ilerleyen "İstanbul Kadeh Kaldırıyor"un 3’üncüsünde, şarapseverleri İstanbul’un seçkin 13 restoranında, bir kez daha kadeh kaldırarak şarap keyfi yaşamaya davet ediyor. Doluca Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Kutman, 360’da gerçekleştirdiği toplantıda bir müjde verdi: 5-16 Kasım tarihleri arasında Aija, 360, Borsa İstinye Park, Changa, Da Mario, İstanbul Modern, La Brise, Masa, Mikla, Sunset, Şans, Topaz ve Vogue gibi 13 seçkin restoranda, şişe açtırmaksızın beğendiğiniz şarabı tadıp, şarabın yemekle olan eşsiz uyumunu kadehte yaşayabilecekmişiz.

City’s’in yeni sanat durağı

Ayfer Toprak’ın sahibi olduğu Toprak Sanat Galerisi’nin yeni şubesi, önceki gün Nişantaşı’ndaki City’s alışveriş merkezinde, Güzhan Müstecihaplıoğlu sergisi ile kapılarını açtı. Açılışa Begüm Şen, Tuğba Erbil, Canan Göztepe, İnci Gazioğlu, Ahu Aysal, Buket Taşdelen, Deniz Berdan, Gülay Kamaz gibi ünlü simalar ilgi gösterdi. Ayfer Toprak ve sanatçı Müstecihaplıoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı "Her şey helak olur" adlı sergi, 5 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Birlikten güç doğdu

Esin Aksin, Homestore’un eski ortaklarından olan ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Atilla Aksoy’un oğlu Osman Aksoy’la Akatlar-Mayadrom’da mağaza açtı. Newupstores adlı mağazada, büyük beden White koleksiyonu ve küçük beden Rose koleksiyonuyla her bedene hitap eden VYNO D.O.C. markasının ürünleri satışa sunuluyor.

Cazın ustası Eskişehir’de

30 yıldan uzun süredir modern pop caz yapan Spyro Gyra, 14. Uluslararası Eskişehir Festivali kapsamında cazseverlerle buluşuyor. Alto saksafonist ve besteci Jay Beckenstein tarafından kurulan Spyro Gyra; Tom Schuman (piyano, klavye), Julio Fernandez (gitar), Scott Ambush (bas gitar) ve Bonny Bonaparte’dan (bateri, perküsyon) oluşuyor. Spyro Gyra, 12 Kasım günü saat 21.15’te, Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda müzikseverlerin karşısında olacak.

Yeni şube Bağdat’ta açıldı

Erol-Varol Kaynar kardeşler, Mado ile ortak olarak açtıkları Marpop’un bir şubesini de geçtiğimiz gün Bağdat Caddesi-Göztepe’de hizmete soktu. Mado Dondurmaları’nın yaratıcısı Yaşar Gıda ve Eksen Grup’un ortak projesi olan, taze meyveleri dondurmayla buluşturan Marpop’un açılışını Çağla Şıkel ile Emre Altuğ yaptı.
Yazarın Tüm Yazıları