Borussia Monchengladbach'ı tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Borussia Monchengladbachı tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 15:34

UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, Marsilya, Borussia Monchengladbach ve AEL Limassol takımıyla eşleşti.

Haberin Devamı

BOURISSIA MONCHENGLADBACH'I TANIYALIM

113 yıllık Alman Kulübü 1970'lerdeki başarılı dönemleri yeniden yakalamayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezonu 4. sırada bitiren B. Monchengladbach, Şampiyonlar Ligi play off turuna katılmaya hak kazandı.

B. Monchengladbach, maçlarını 54 bin kişilik Borussia-Park Stadı'nda oynuyor.

AEL LIMASSOL'Ü TANIYALIM

MARSİLYA'YI TANIYALIM

Alman devi, Devler Ligi, play-off turunda Dinamo Kiev'e elendiği için UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

84 milyon euroluk değeri bulunan Monchengladbach'ın kadrosundaki en değerli oyuncu ise 10 milyon euro ile bu sezon Twente'den transfer ettiği Luuk De Jong... Ayrıca İsviçre'nin Basel takımından transfer edilen 19 yaşındaki Granit Xhaka'da geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor.  Bourissia Monchengladbach savunmasını ise 7 milyon euroya Atletico Madrid'den transfer ettiği ALvaro Dominguez ile güçlendirdi.

Haberin Devamı

YILDIZINI KAYBETTİ

Alman ekibi transfer döneminde çok büyük bir darbe yemesine neden olan ise Almanya Milli Takıma kadar yükselen yıldız Marco Reuss'u Borussia Dortmund'a kaptırması oldu. Reus B. Monchengladbach, formasıyla geçtiğimiz sezon 21 gol atmıştı.

1970'Lİ YILLARIN EFSANEVİ TAKIMI

Tarihi başarılarla dolu olan Borussia Mönchengladbach, özellikle 1970'li yıllarda hem Almanya liginde hem de Avrupa kupalarında gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettirmiştir. Bu köklü kulübün tamamı 1970'li yıllarda kazanılmış olan 5 Bundesliga şampiyonluğu, 2 UEFA Kupası ve 3 tanede Almanya Kupası (DFB-Pokal) şampiyonluğu bulunmaktadır.
Borussia Mönchengladbach, Bundesliga tarihinde kazanılmış olan şampiyonluğu bir sonraki yılda korumayı başaran ve böylece iki yıl üst üste şampiyon olan ilk takımdır. (1970 ve 1971 yıllarında)
Borussia Mönchengladbach, özellikle 1970'li yıllardaki ezeli ve ebedi rakibi FC Bayern Münih'in dışında üst üste üç yıl şampiyonluğa ulaşan tek takım olma unvanına sahip olup söz konusu şampiyonlukları 1975, 1976 ve 1977 yıllarında elde etmiştir.
Almanya'nın bu köklü kulübünün bir diğer özelliği ise Almanya Bundesliga tarihinin en farklı skoruna imza atan takım ünvanına sahip olmasıdır. 29 Nisan 1978 tarihinde oynanan karşılaşmada Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund'u tarihi bir skor olan 12-0 ile yenerken Bundesliga tarihine de adını yazdırmayı başardı.
Futbol takımının başarılarına devam edememesinin ve bu yarışta Bayern Münih'in gölgesinde kalmasının en önemli ve başlıca sebeplerinden bir tanesi ekonomik durumlardır. Stadın zamanın şartlarına göre yeniden düzenlenip büyütülememesi ve gelirlerin buna bağlı olarak azalmasıyla baş gösteren ekonomik sıkıntılar eldeki yıldız oyuncuları satmaya ve kadroyu her seferinde yeniden oluşturmayı beraberinde getirdi. Yıldızlardan yoksun olarak da Borussia Mönchengladbach her sene amacından biraz daha uzaklaşarak sonunda lig tarihlerinde ilk kez 2. lige düşecek duruma geldi. Borussia Mönchengladbach tarihinde 1998-99 ve 2006-07 sezonları sonunda Bundesliga 2'ye düşmüştür.2011-2012 sezonunu 4. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

LUUK DE JONG'A DİKKAT

Geçen sezon Bundesliga'yı 4. bitiren Borussia Mönchengladbach, bu sezona iyi bir başlangıç yaptı. Ligin ilk haftasında sahasında Hofenhaim'i konuk eden Mönchengladbach, maçı Mikel Hanke ve Juan Arango'nun golleriyle 2-1 kazandı.  Kadrosunda Juan Arango ve Hollandalı forvet Luuk De Jong gibi yıldızları barındıran Alman ekibinin kadrosunda ayrıca Türk asıllı 20 yaşındaki Tolga Ciğerci de bulunuyor.

İşte tüm kadrosu:

Borussia Monchengladbachı tanıyalım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!