Borsa İstanbul’da gong, Özel Pazar’ın 2. yılı ve Global Girişimcilik Haftası için çaldı

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbul’da gong, Özel Pazar’ın 2. yılı ve Global Girişimcilik Haftası için çaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 15:27

Borsa İstanbul’da gong, Özel Pazar’ın 2. yılı ve Global Girişimcilik Haftası için çaldı

Haberin Devamı

İstanbul, 11 Kasım (DHA) - Girişimcilerin ve büyüme potansiyeli olan tüm şirketlerin halka açılmaksızın yatırımcılarla buluştuğu Borsa İstanbul Özel Pazar’ın faaliyete başlamasının ikinci yıldönümü ve Global Girişimcilik Haftası’nın resmi açılışı Borsa İstanbul Gongu’yla başladı.
Büyüme potansiyeli olan pek çok girişimci şirket ve yatırımcıyı tek çatı altında buluşturan Borsa İstanbul Özel Pazar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Global Girişimcilik Haftası’nın resmi açılışına ev sahipliği yaptı. Program, katılımcıların birlikte çaldığı gongla başladı.
Gong töreninin ardından konferans salonunda açılış konuşması yapan Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Müdürü Serhat Görgün, geleceği çok berrak ve parlak olarak gördüğünü belirtti ve ekledi:
“Moral ve motivasyonumuzu en üst düzeyde tutmalıyız. 2.yıldönümünü kutladığımız Borsa İstanbul Özel Pazarı kendi adımıza girişimcilik ekosistemine bir katkımız olarak görüyoruz.”
Özel Pazarın iki yılda çok büyük mesafe kat ettiğinin altını çizen Görgün, bu kısa sürede 370 üyeye ulaştıklarını ve 12 yatırım için 30 milyon liralık finansmana aracılık edildiğini vurguladı.
Habitat Derneği ve UGM Başkanı Sezai Hazır ise Türkiye’nin hızlı bir şekilde geliştiğini ve zor bir süreçten geçtiğini kaydederek, “İnanıyorum ki bu zorluklar girişimciler için büyük bir fırsat olacaktır. Girişimcilik pozitif bir enerjidir” dedi.
Global Girişimcilik Network Başkan Yardımcısı Büke Çuhadar ise yeni açıklanan global girişimcilik istatistiklerine göre, Türkiye’nin 137 ülke içinde 36. olduğunu aktardı.
Pronet CEO'su ve Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi Alp Saul da, girişimcilik kulvarlarının derinleşmesinin Türkiye’nin geleceği ümit vadettiğini belirtti.
Kauffman Vakfı Politikalar ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Strangler ise, Turkiye’nin girişimcilik ekosisteminin geleceğinin emin ellerde olduğuna inandığını aktardı.
Etkinlikte ayrıca, Türkiye teknoloji sektöründeki derinleşmeyi ele alan bir de panel düzenlendi. Alp Saul moderatörlüğündeki panele; Endeavor girişimcileri olan Vispera kurucusu Aytül Erçil, Adphorus kurucu ortağı Burcu Göbülük, Nuvia kurucu ortağı Cem Gül, Hesapkurdu kurucu ortağı Ömer Paksoy ve Massivebio’dan Çağatay Çulcuoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Panelin ardından Borsa İstanbul Özel Pazar’ın kuruluşunun ikinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren ve Özel Pazar’ın gelişimine destek veren kişi ve kuruluşlara ödülleri verildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!