Bornova Bornova neyi anımsattı

BİR anda isimler sıralandı aklıma... Sıralayayım isimleri ve de özelliklerini, görevlerini, yaptıklarını...

Haberin Devamı

Ertuğrul Apakan (Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı, BM Daimi Temsilcisi), Berki Dibek (Büyükelçi), Yılmaz Attila (Tesco Kipa Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Direktörü, eski gülle rekortmeni), Servet Başak (İzmir’in 30 yılı aşkın geçmişi olan Sirena’nın yaratıcılarından), Mehmet Eroğlu (Yazar), Ece Temelkuran (Gazeteci).
******
Nezih Öztüre (Sanayici, kültüre katkılarıyla ünlü), Bülent Özaydınlı (Koç Grubu’nun eski CEO’su), Selim Türsen (Referans Gazetesi Ege Temsilcisi), Mehmet Coral (Yazar), Birhat Mavitan (Dünyaca ünlü heykeltraşımız), Levent Pala (Optikte akla gelen isimlerden), Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı ve Prof. Dr. Fehmi Akçiçek (Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin deneyimli hocaları), Soner Olgun (Ses ve saz sanatçısı), Şükrü Sina Gürel (Eski bakanlardan).
 ******
Dr. İnci Erkin (Tamamlayıcı tıp, doğal tedavi uzmanı, ‘Şifacı biyokimyacı’), Mehmet Culum (Yazar), Muzaffer Tunçağ (Konak Belediyesi eski Başkanı), Reşat Kutucular (Köşe yazarı), Kemal Gürüz (YÖK eski Başkanı), Kamil Oktay Sındır (Bornova Belediye Başkanı), Ufuk Akgün (Sanayici, son olarak EGS operasyonuyla ilgileniyor), Tunç Soyer (Seferihisar Belediye Başkanı, yavaşkent projesiyle adından söz ettiriyor), Ümit Tunçağ (Halkla ilişkiler uzmanı, müzik adamı).
Ve Gizem Ataç (Mimar) ile Ahmet Hartoka (Elektronik mühendisi)... İkisi de dayı kontenjanından burada.
 ******
Bu isimlerin ortak özelliği nedir biliyor musunuz? Hepsi BAL (Bornova Anadolu Lisesi ya da eski adıyla İzmir Koleji) mezunudur. Aklıma neden mi geldi? Altın Portakal Film Festivali’nde beş ödül alan “Bornova Bornova” filminin yönetmeni İnan Temelkuran’ın da BAL’94 mezunu olduğunu öğrendiğimde, bir övünmek, kendi kendime hava basmak geldi içimden. Ankara Hukuk’u bitiren ancak İspanya’da sinema yönetmenliği eğitimi alan İnan kardeşimiz Bornova’yı, BAL’ı gündeme getirdi bir anda. Kendisini içten kutluyorum. Gösterimi başladığında, filminin çok ilgi çekeceğine inanıyorum.
*****
Böyle haberler Egeliler, İzmirliler ve de BAL’lılar için moral değil mi? Haaa, yukarıda sıraladıklarım aklıma gelenler... Yoksa BAL’ın, alanlarında başarılı, ünlü, otorite olan pek çok mezunu var.

Yazarın Tüm Yazıları