Bolt ve Gatlin uçacak dünya duracak

Güncelleme Tarihi:

Bolt ve Gatlin uçacak dünya duracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 01:20

Türkiye’nin 12 sporcu ile katılacağı şampiyonada, gözler 100 metre erkekler yarışında olacak. Sezonun en iyi 4 derecesine imza atan 33 yaşındaki ABD’li Gatlin, 2 senedir sakatlıklarla uğraşan Jamaikalı Bolt’u devirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

DÜNYANIN gözlerini çevireceği IAAF Dünya Atletizm Şampiyonası, yarın Pekin’de başlıyor. 30 Ağustos’ta kadar sürecek atletizm şölenine 2008 Olimpiyatları’nın açılış ve kapanışının yapıldığı Kuş Kafesi ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin 12 sporcu ile katılacağı şampiyonada gözler yine 100 metre erkekler finalinde olacak.
Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt, bu yıla damga vuran, sezonun iyi derecesine 9.74’le sahip Justin Gatlin’le kapışacak. Pazar saat 16.15’te dünya yaklaşık 10 saniyeliğine duracak.


‘SONUÇTA O BİR ŞAMPİYON’


SON yıllarda sakatlıklardan dolayı beklenilen dereceleri koşamayan Bolt, bu sezon da Paris ve Lozan’daki Diamond League ayaklarından çekilmişti.
Buna karşın rekortmen Jamaikalı’nın koçu Glen Mills, şampiyonluktan emin. Jamaika Takımı kampına geç katılan ve kendi çalışmalarını sürdüren Bolt için son 2 sezonun çok zor geçtiğini dile getiren Mills “Belki istediği şekilde hazırlık yapamadı ama o şampiyon. Ve mükemmellikten başka bir şey bilmez” dedi.

Haberin Devamı


200’DE DE DÜELLO


KARİYERİ iki kez doping cezaları nedeniyle kesintiye uğrayan Justin Gatlin ise tam anlamıyla itim üstünde. Atletizm otoritelerinin geçmişi nedeniyle hep şüpheyle yaklaştığı 33 yaşındaki ABD’li, son 8 yıldır büyük şampiyonların hiçbirinde 100 metrede geçilmeyen Bolt’u devireceğini düşünüyor.
Bolt, bu sezon 200 metrenin de en iyi zamanını koşan Gatlin’le 27 Ağustos’ta 200 metre finalinde yine kapışacak.


BU YARIŞLARI KAÇIRIRSANIZ ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZ!


FRASER TARİH PEŞİNDE


KADINLAR 100 m.’de Shelly-Ann Fraser-Pryce, üst üste 3 Dünya Şampiyonası’nda altın alan ilk kadın olmaya çalışacak.


JAMAIKA MI ABD Mİ?


BOLT ile Gatlin’nin mücadelesi ikilinin ülkeleri Jamaika ve ABD arasında erkekler 4x100 metre yarışında yaşanacak.


Britanya kapışması


KADINLARDA heptatlonda favori J.Ennis Hill. Rakipleri ise genç vatandaşı K.Johnson-Thompson ve Kanadalı B.Theisen-Eaton.

FELIX ÇEKİLİNCE...


KADINLAR 200 m.’de Allyson Felix olmayacağını açıklayınca C.McGrone, D.Schippers ve D.Asher-Smith öne çıktı.

Haberin Devamı

ADAMS’IN ARDINDAN


KADINLAR gülle atmada 2005’ten beri ilk kez Valerie Adams şampiyon olamayacak. Çünkü sakat. Altın için adaylar C.Schwanitz ve Gong Lijiao.


DOUBLECİ MO FARAH
BRİTANYALI Mo Farah bir kez daha 5 bin-10 bin doublesi yapabilecek mi? 5 binde işi daha kolay gibi. 10 binde Paul Tanui ve Geoffrey Kipsang rakipleri olacak.


UMUDUMUZ iLHAM


TÜRKİYE şampiyonada 12 ayrı disiplinde 12 sporcu ile mücadele edecek. Ay yıldızlıları, erkeklerde Jak Ali Harvey, Ramil Guliyev, İlham Tanui Özbilen, Ali Kaya, Bekir Karayel, Yasmani Copello, Halil Akkaş ve Eşref Apak, kadınlarda ise Özlem Kaya, Tuğba Güvenç, Sultan Haydar ve Kıvılcım Kaya temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!