GeriPilav ve Makarna Bolonez Soslu Makarna Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bolonez Soslu Makarna Tarifi

Bolonez Soslu Makarna Tarifi
Abone Olgoogle-news

Evde kendi makarnanızı yapmaya ne dersiniz? Üstelik nefis bolonez soslu bol parmesan peynirli…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Makarna için;

  • 300 g un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı su  

Bolonez sos için;

  • 250 g kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Toz parmesan
  • Taze fesleğen yaprakları

Kullanılan ürünler;

Bolonez Soslu Makarna Tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, süt, zeytinyağı, tuz ve suyu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde 10 dakika yoğurun.

Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve birkaç parçaya bölün.

Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde böldüğünüz parçaları hamur açma aparatıyla açın.

İncecik açılmış hamurlarınızı makarna kesme aparatıyla kesin.

Kestiğiniz makarnalarınızı 6-7 dakika Arçelik Ankastre Fırın’ın kurutma bölümünde kurumaya bırakın.

Bu sırada soğanı ve domatesleri doğrayın.

Arçelik Ankastre Ocak’ta tavaya zeytinyağı koyup kızdırın.

Kızdırdığınız tavanın içinde soğanı ekleyip kavurun.

Kavrulan soğanın üzerine kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Ardından salçayı ve domatesi ekleyip pişirmeye devam edin.

Suyu, tuzu ve karabiberi de ekleyip sos kıvamı alınca altını kapatın.

Kurutmaya aldığınız makarnaları Arçelik Ankastre Ocak’ta 4-5 dakika haşlayın.

Haşladığınız makarnayı servis tabağınıza alın.

Üzerine hazırladığınız sosu dökün.

Son olarak parmesan serpip fesleğen yapraklarıyla süsleyin.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik