Bolivya Futbol Federasyonu Başkanı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Bolivya Futbol Federasyonu Başkanı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 12:31

FIFA aleyhinde başlatılan rüşvet soruşturması Bolivya’ya da sıçradı. Ülkede savcılık, futbol federasyonu hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında başkan Carlos Chavez ve genel sekreter Alberto Lozada tutuklandı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Güney Amerika Futbol Konfederasyonu Mali İşler Sorumlusu da olan başkan Chavez, futbol federasyonu kaynaklarında yolsuzluk yapmakla suçlnaıyor. Genel sekreter Alberto Lozada ise şike nedeniyle tutuklandı.

Bolivya Futbol Federasyonu Başkanı gözaltında

Başkan Chavez, Şubat 2013’te Libetadores Kupası’nda San Jose ile Corinthians arasında oynanan maçta başına gelen meşaleyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Kevin Beltran’ın yardım parasını çalmakla suçlanıyor.

Nisan 2013’te Brezilyalı taraftar Beltran’ın ailesine maddi destek için Bolivya ile Brezilya Milli Takımı’nın oynadığı hazırlık maçında toplanan paranın kaybolduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Güney Amerika’da daha önce FIFA soruşturması kapsamında Güney Amerika Futbol Konfederasyonu’nun eski başkanları Paraguaylı Nicolas Leoz, Uruguaylı Eugenio Figueredo, Brezilya’nın eski futbol federasyonu başkanı Jose Mario Marin ve Venezuela’dan Rafael Esquivel tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!