Bölgenin İlk Kurulan Vakıf Üniversitesi HKÜ, Anadolu Markalar Organizasyonunda

Güncelleme Tarihi:

Bölgenin İlk Kurulan Vakıf Üniversitesi HKÜ, Anadolu Markalar Organizasyonunda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 16:55

BÖLGENİN İLK KURULAN VAKIF ÜNİVERSİTESİ ANADOLU MARKALAR ORGANİZASYONUNDA

Türkiye’deki işletmelere motive olmak amacıyla farklı 4 ilde düzenlenecek olan “Anadolu Markaları” organizasyonunun ilki Gaziantep’de yapıldı. Organizasyona markalaşan eğitim kurumu olarak, bölgenin ilk Vakıf Üniversitesi olma özelliği taşıyan Hasan Kalyoncu Üniversitesi katıldı.
Şehrin en büyük markalarının başarı süreçlerinin anlatıldığı organizasyonda, kuruluşların bugüne kadarki mazilerini anlattı. Konuşmacı olarak panele Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ’nün kuruluşundan günümüze markalaşma hikayesini anlattı.
HKÜ’nün 2008 yılında bölgenin ilk Vakıf Üniversitesi olarak kurulduğunu ifade eden Rektör Yılmaz, “Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır” dedi.
Üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunu belirten Yılmaz, bu bilinç içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşımla katma değer sağlayan projeler üretmeyi ve uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız” ifadelerini kullandı.
"2008 yılında kurulan HKÜ, 2010 yılında ilk öğrencisini almış ve 2015’in Haziran ayında ilk mezunlarını vermiştir" diyen Rektör Yılmaz, “Üniversitemiz bugün 5 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu ve 24 Bölüm ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Tercih edilme ve doluluk oranlarımız her geçen yıl artmaktadır. Bu yıl itibariyle yüzde 99 doluluk oranına ulaşmış bulunuyoruz. Birçok bölümümüz en yüksek puanla öğrenci alan bölümler arasında yer almıştır” diye konuştu.
Üniversitenin genç ve dinamik bir eğitim kurumu olduğu belirten Yılmaz, “Böyle bir eğitim kurumunda çağdaş, demokratik ve katılımcı yönetim geleneğinin oluşturulması ve sorunsuz yürütülmesi için kurumsal bir yönetim sistemine ihtiyaç vardır. Öncelikle yenilikçi, girişimci, çözüme odaklı, dinamik, saydam ve katılımcı, çalışanlarını teşvik eden ve ödüllendiren, performansa dayalı adaleti ve tutarlılığı öne alan, her türlü karşı görüş ve eleştiriyi hoşgörü ile karşılayan ve denetime açık bir yönetim anlayışı hedefliyoruz. Ayrıca toplumun ve sanayinin problemlerine çözüm getiren, bilim ve teknoloji üreten, ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirlikleri kuran, sanayi kuruluşlarına yönelik bir Araştırma-Geliştirme anlayışı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması ile İstanbul dışındaki illerde marka bilincini yerleştirmek, "marka olma" konusunu öne çıkarmak amaçlandığı belirtiliyor. Bu illerdeki markalaşma stratejilerini, marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerinin bir araya getirilip ödüllendirileceği yarışmanın başvuruları 1 Eylül 2016 tarihine kadar online olarak yapılabiliyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda, Ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek finalde ’Anadolu’nun Yükselen Yıldızları’ ödüllendirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!