Bol kahkahalı festival

Güncelleme Tarihi:

Bol kahkahalı festival
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 15:33

Ankara’da bu yıl 11-27 Mart’ta ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Komedi Festivali, yerli ve yabancı birçok komedyeni hayranlarıyla buluşturacak. Ferhan Şensoy ve Ayşen Gruda gibi ünlü isimlerin yer alacağı festivalin bu yılki Özel Ödülü, usta oyuncu Haldun Dormen’e verilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk komedi festivali olma özelliğini taşıyan ve bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Ankara Uluslararası Komedi Festivali’ 11-27 Mart’ta gerçekleşecek. Tek kişilik gösteri, müzikal, tiyatro oyunu, söyleşi ve çocuk etkinliklerinin yer aldığı festivalde, yerli ve yabancı birçok komedyen hayranlarıyla buluşacak. Etkinlik, 11 Mart’ta Festival Sanat Yönetmeni Vedat Özdemiroğlu’nun ‘80 Dakikada Cümle Alem’ isimli gösterisiyle başlayacak. 12 Mart’ta Marko Paşa müzikali, 13 Mart’ta müzikal oyun Pepee, Zeki Kayahan Coşkun’un tek kişilik gösterisi ‘Kafanız Hayrolsun’, 15 Mart’ta da ‘Hatunlar’ adlı tek kişilik gösteri izlenebilecek. Polonyalı mim sanatçısı Krosny ise ‘Bakış Açısı’ oyunuyla 16 Mart’ta başkentlilerin karşısına çıkacak. Ece Ercan’ın ‘Tek Dişilik’ gösterisi 17 Mart’ta, Mesut Süre’nin ‘Siz Hepiniz Ben Tek’, Ayşen Gruda’nın “Deli Kadın Ayşen Gruda” gösterileri 18 Mart’ta, Tiyatro Kedi’nin ‘Müfettiş’ tiyatro oyunu ile Keloğlan Masalları çocuk müzikali 19 Mart’ta, Alpay Erdem’in ‘Ben Alpay Erdem’ gösterisi 22 Mart’ta, Alpay Erdem’in sunumuyla ‘Açık Mikrofon Gecesi’ gösterisi 23 Mart’ta, Ceyhun Yılmaz’ın tek kişilik gösterisi 23 Mart’ta, Nilgün Yerli’nin ‘Yerli Yersiz’ gösterisi 24 Mart’ta, ‘2’si 1 Arada’ romantik komedi oyunu 26 Mart’ta, Ferhan Şensoy’un ‘Ferhangi Şeyler’ oyunu 25 Mart’ta, ‘Büyük Aşkların Sonuncusu’ ile ‘Herostratus Unutulsun’ tiyatro oyunları 27 Mart’ta seyirciyle buluşacak.
Etkinlikler, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Yıldız Kenter Sahnesi, İf Performance Hall, Route Sahne, CEPA AVM’deki Campus Sanat Merkezi, Çankaya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Devlet Tiyatrolarının Akün ve 75. Yıl sahnelerinde yapılacak. Festivale, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği, Ankara Ticaret Odası, Yenimahalle ve Çankaya belediyelerinin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş destek veriyor.

Haberin Devamı

ONUR ÖDÜLÜ DORMEN’E VERİLECEK

Festivalin ilk yılında Ferhan Şensoy ile Ayşen Gruda’ya verilen “Kahkaha Kralı” ve “Kahkaha Kraliçesi” ödüllerinin bu yılki sahipleri, Süheyl Uygur ve annesi Nejla Uygur olacak. Festivalin “Onur Ödülü” ise Haldun Dormen’e verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!