GeriHamur İşi Bol Fındıklı Çikolatalı Muzlu Ekmek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bol Fındıklı Çikolatalı Muzlu Ekmek

Bol Fındıklı Çikolatalı Muzlu Ekmek

Bu tarifle hem evde kalan muzlarınızı değerlendireceksiniz hem de çay sohbetlerine, kahvaltı masalarına nefis bir alternatif sunacaksınız! İşte bol fındıklı çikolatalı muzlu ekmek tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 200 g un
  • 150 g toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet olgun muz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık içi

Üzeri için;

  • Fındık içi

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Fırın

Bol Fındıklı Çikolatalı Muzlu Ekmek Nasıl yapılır?

Olgunlaşmış muzları bir kaseye alıp çatal yardımıyla iyice ezin.

Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesi içerisine un, tuz ve karbonatı koyup karıştırın.

Kuru malzemeler karışınca üzerine ezdiğiniz muz, sıvı yağ ve yumurtaları ekleyip yoğurmaya başlayın.

İyice karışınca damla çikolata ve fındığı da ekleyip kısa süre karıştırın.

Yağladığınız dikdörtgen kek kalıbına hazırladığını hamuru dökün.

Üzerine fındık içi serpin.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 30-35 dakika kadar pişirin.

Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik