Boks Federasyonu'ndan bayrak açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Boks Federasyonundan bayrak açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 16:55

Rio Olimpiyatları'nda 69 kiloda mücadele eden milli boksör Onur Şipal'ın, Bulgar Simeon Chamov ile yaptığı ilk tur maçına Türk Bayrağı olmayan bir formayla çıktığı haberi üzerine Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Onur Şipal'in formasında Türk Bayrağı unutulmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Gözgeç, şunları söyledi:

"Maalesef dünyanın en büyük spor markalarından biri ile Dünya Boks Birliği (AIBA) arasında formalar konusunda bir anlaşmazlık oldu. AIBA, Adidas ürünlerinde yer alan 3 çizgiyi onaylamadı. Son anda meydana gelen bu değişiklik nedeniyle birçok ülkenin sporcusu kendi forması ile değil, AIBA tarafından son anda verilen atletlerle ringe çıkmak zorunda kaldı.

Boks Federasyonundan bayrak açıklaması
AIBA bir değişiklik yaptığı zaman o kuralın esnemesi, uygulanmaması gibi bir şey söz konusu olmuyor. Formalarda yapılan değişikliği bizler de son anda öğrendik. AIBA, ringe çıkacak boksörlere kendisi atlet verdi. Sadece bizim değil, Azerbaycan’dan İngiltere’ye kadar çok sayıda takımın ringe çıktığı giysilerde ülke isimler ve bayrakları yer almadı.

Haberin Devamı

Bazı medya çevrelerince böyle bir kıyafetin bizim kendi inisiyatifimiz olarak lanse edilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Rio’da mücadele eden herkes burada ay yıldızlı bayrağı temsil etmenin onurunu yaşıyor. Kamuoyunun, bu tür kasıtlı haberlere itibar etmemesini önemle rica ediyoruz.”

Boks Federasyonu'ndan gönderilen fotoğrafta, İngiliz sporcunun da ringe bayraksız formayla çıktığı görülüyor (altta).

Boks Federasyonundan bayrak açıklaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!