Boğuluyoruz...

UZAK Asya ülkelerinden Tayland’ın Başkenti Bankok; adeta bir egzos cehennemini yaşıyor. Trafikte motosikletinden tutun; dolmuş kamyonetine, kamyonuna, belediye otobüslerine ve özel araçlara varıncaya kadar hemen hepsi her sabah, yaşadıkları kenti boğmaya, öldürmeye uyanıyorlar.

Kötü yakıt, denetimsiz araçlar, kaçak kullanılan ne idüğü belirsiz birtakım enerji kaynakları... Sonuç korkunç ve rezalet.

Zavallı trafik polisleri de sadece gözleri görünebilecek şekilde ağızlarını çul, çaput ve çeşitli maskelerle sarmalamışlar.

Bu ülkeye bilgi ve görgülerini artırmaya giden epey sayıda siyasetçimiz ve yerel yöneticimiz var. Bankok sokaklarındaki bu gaz bombardımanını görmeleri gerekir... Yok, eğer klimalı, duşlu odalarından yorgun oldukları için çıkamıyorlarsa, ona diyecek bir sözümüz olamaz!

Yukarıdaki örneklerin aynısı, Türkiye’nin Başkenti Ankara için de geçerli. Sadece Ankara değil, tüm öteki illerde de durum facia.

Bu ülkenin Çevre ve Orman Bakanının,Kızılay meydanında 2 belediye otobüsünün, bir çimento fabrikası kadar zehirli gaz yaydığını...’ açıklayan beyanı var.

O zaman Kızılay Meydanından günde kaç otobüs geçiyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuda ne yapmayı düşünüyor?Egzos denetimi için ne emniyet, ne vali ne de hükümet kılını kıpırdatıyor.

Oysa, kanserojen maddeler, hep bu egzos gazlarından vücuda giriyor. Tüm batılı, gelişmiş ülkelerde kanser vakalarında sayı düşerken, ülkemizde sürekli artmakta.

Ülkemizin ne kadar tanınmış insanı varsa, tedavi için Amerika’daki bilmem ne kliniklerinin yolunu tutuyor. Kaybettiğimiz insanlar halen belleklerde.

Sıradan yurttaşların ise zaten sayısı, hesabı bilinmiyor.

Buna rağmen kimse kılını kıpırdatmıyor!

Politikacılara sesleniyoruz: Eğer bizlere içecek temiz su bulamazsanız, soluyacak temiz hava veremezseniz, zehirlenmemiş toprak sunamazsanız; ne yapalım o zaman biz bu vatanı?

Demek ki, bu ülkeyi yönetenlerin portföyünde borsa var, döviz var, alım var, satım var; yandaşlara iş bulma var, yakın çevreyi zengin etme var, koltuk hırsı var, iktidar özlemi var, ama temiz hava yok.

Yalnız minik bir uyarımız var; soluduğunuz hava ayrım, gayrım yapmıyor; bir yolunu bulup, gidip insanların ciğerine yapışıyor.

İnşallah bu tür bir olayla hiç bir Allah’ın kulu karşılaşmaz!

C.E.Y.

GÜNÜN SÖZÜ

"Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır."

(S.M.Power)

Bahçelievler muhtarı: ’14.madde çiğnendi’

Bu bir gasptır


SON günlerde Bahçelievler ve Emek’teki sokak değişikliği hakkındaki yorumlarınızı Bahçelievler sakinleri ve Muhtar olarak da, ben yakından takip ediyorum.

Mahallemizin 60 yıllık hatıralarını, tarihini bir gecede yok ettiler. Çok sayıda devlet adamı, Başbakan, bakan, yazar, gazeteci ve nice devlet adamının oturduğu mahallemiz Bahçelievler artık hüzünlü bir mahalle haline geldi. Yapılan bu uygulama yasalara da aykırı. Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Muhtarlığıma gelen yazıda diyor ki "5490 sayılı Nüfus hizmetleri kanunun adres ve numaralamaya ilişkin yönetmeliğin 14. maddesi bir belediye sınırları içinde aynı ad ve numara birden fazla cadde ve sokağa verilemez" hükmüne rağmen mahallemiz Bahçelievler’de 17 adet sokağımız harmanlandı, karıştırıldı; yine mahallemizde yerleri değiştirilerek kullanıldı.

Şöyle ki mahallemiz Bahçelievler’de 23 adet numaralı sokak var. Bunlardan sadece 6 adet sokağımız, bir adet de caddemizde farklı numaralar verilerek değişiklik yapıldı. Yasanın 14 maddesi çok açık; buna rağmen 17 adet sokağımızın yerleri değiştirilerek yine Bahçelievler’de farklı yerlerde karışıtırılarak, harmanlanarak kullanıldı.

14. madde çiğnendi. Eğer bu maddeye uyulsaydı 17 adet sokağımızın yerlerinin değiştirilmemesi, eski durumunu koruması gerekirdi. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’na, Ankara Valiliği’ne ve Çankaya Kaymakamlığı’na başvurdum. İnanıyorum ki yetkililer bu hukuk dışı uygulamaya son vereceklerdir.

14. madde çok açık. Bahçelievler halkı, elkonulan sokaklarını geri istiyor.

Bu "ben yaptım oldu" anlayışıdır. Yapılan bu değişikliği halkımız ve esnafımız büyük bir tepkiyle karşılıyor. Bahçelievler Muhtarı olarak bu çalışmanın bir an evvel yanlıştan dönülerek eski duruma dönülmesini sakinlerimiz adına talep ediyorum.

Eski numaraları karıştırıp yine mahallemizde kullandılar. Demek ki 14. maddeye göre belediye sınırları içinde bu sokaklardan aynı numaradan başka sokak yok.

Ali Rıza ÇETECİOĞLU-Bahçelievler Muhtarı

Biliyor musunuz

DSİ Genel Müdürü ve AKP Afyon Milletvekili adayı Veysel Eroğlu’nun, Ankara’nın su ihtiyacını karşılamak için başlatılan Kızılırmak Projesi’nin yaz sonunda biteceğini, İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için başlatılan Büyük Melen Projesi’nin ise hızla devam ettiğini söylediğini...

KEÇİÖREN Belediyesi’nin futbol, basketbol, voleybol, taekwondo, tenis, yüzme, folklor, bağlama, tiyatro ve bilgisayar olmak üzere toplam 10 branşta faaliyet gösteren yaz okuluna 1650 öğrencinin katıldığını...
Yazarın Tüm Yazıları