Boğaziçi'nde şölen

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçinde şölen
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Offshore Şampiyonası'nda bugün yapılacak İstanbul Grand Prix'i için dün sürat tekneleri zamana karşı yarıştı ve sıralamaları belli oldu.

Büyük ilgi gördü

Dünya Class 1 Offshore Şampiyonası İstanbul Grand Prix'ine İstanbullular büyük ilgi gösterdi. İlk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan İstanbullular dün yapılan ‘‘Pole Position’’ yarışları sırasında Bebek, Yeniköy ve Ortaköy sahillerini tıklım tıklım doldurdu.

Zamana karşı yarış

Teknelerin zamana karşı yaptığı ‘‘Pole Position’’ yarışlarını izleyiciler nefeslerini tutarak izledi. Çırağan'dan tek tek start alan katamaran tipi tekneler, Kuruçeşme ve Bebek'i takiben parkuru Yeniköy'de tamamladılar.

İtalyanlar ilk sırada

Hızları saatte 250 kilometreyi bulan tekneler arasındaki yarış sonunda 1 numaralı Bilba (İtalya) birinci sırada yer alırken, 10 numaralı Sprit of Norway (Norveç) ikinci, 4 numaralı Victory (Birleşik Arap Emirlikleri) de üçüncü oldu.

En uzun parkur

Bugün yapılacak İstanbul Grand Prix'inde ise yarışçılar toplam 200 kilometrelik parkurda 11 tur atacaklar. Uzmanların dünyanın en uzun parkuru olarak niteledikleri İstanbul Boğazı'daki yarışlar saat 14.30'da başlayacak.

SAMBA FIRTINASI

Çoluk çocuk herkesin doluştuğu Pit Alanı'nda Brezilya yarış ekibi ile birlikte gelen müzik grubunun gösterisi büyük ilgi topladı. Güzel dansçı kızların estetik hareketleri izleyenleri büyüledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!