Boedli Engelliler Yerli Malları Haftasını Kutladı

Güncelleme Tarihi:

Boedli Engelliler Yerli Malları Haftasını Kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 15:18

YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla tanınan Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi (BOED) üyesi engelliler Yerli Malları Haftası’nda buluştu.
BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Buyruk öncülüğünde derneği Altınova Şubesi binasında gerçekleşen etkinlikte, dernek yönetiminin yanı sıra Ayvalık Özel Eğitim Merkezi yöneticileri Can Kocaman ve Merve Can’ın yanı sıra derneğin engelli üyeleri hazır bulundu.
Yeniyıl için hediye çekilişinin de yapıldığı etkinle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Güler Çapraz Buyruk, günümüzde sağlıklı beslenmenin önem kazandığına dikkat çekerek, amaçlarının bu konuda engellilerinde dikkatini çekmeye çalışmak olduğunu kaydetti.
Ayvalıkta vatandaşların paket ürünlerden uzaklaştırılarak obeziteden korunmaları için zeytinyağlılar başta olmak üzere yöresel yemeklere yönelmelerinin önemine işaret eden Çapraz buyruk, “Bu konuda derneğimizin engelli üyeleriyle birlikte Yerli Malı Haftası’nda bir sofra hazırladık. Hem yabancı menşeili gıda tüketileceğine engellilerimizin yerli markalı gıda ve tüketim mallarını kullanmalarına yönelik telkinlerde bulunduk, hem de eğlendik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!