Bodrum'da Turizm Haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda Turizm Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 17:38

Bodrum'da Turizm Haftası kutlandı

Haberin Devamı

BODRUM Kaymakamlığı'nın İskele Meydanı'nda düzenlediği 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında oteller ücretsiz yemek stantları kurdu.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve İlçe Turizm Danışma Bürosu sorumlusu Başar Erten'in de katıldığı 41'inci Turizm Haftası etkinliklerinde Bodrum'daki oteller meydanda yiyecek içecek standı açtı. Etkinlikte minik öğrenciler tarafından Hindistan, İspanya, Azerbaycan, Avusturya, Suudi Arabistan, Japonya, Meksika, Yunanistan ve Türkiye'ye özgü halk oyunları gösterisi sunuldu. Etkinliğe katılanlara farklı stantlarda pilav, döner, lokma ve helva ikramı yapıldı. İnsanlar, bedava dağıtılan yiyecek standları önünde kuyruğa girdi. Etkinlikte halk eğitim kurslarında yapılan el işleri de sergilendi. Kaymakam ve beraberindeki heyet, stantları gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, "Bodrum'da yaz sezonu başlıyor. Bodrum bir turizm kenti. Turizm için Bodrum'da ne aranıyorsa hepsi var. Artık deniz, kum, güneş, eğlence sektörü dışında turizmi tüm ile yayacak tedbirleri almamız lazım. Mevlana'nın söylediği gibi artık yeni şeyler söylememiz lazım. Yeni açılımlar yapmamız lazım" dedi.

BODER tarafından Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen 'Bodrum'da Turizm' konulu resim yarışmasında Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Derin Yarpınar  (10) birinci, Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Meltem Eser (14) ikinci, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Defne Özkoca üçüncü oldu. Dereceye giremeyen 5 öğrenciye de mansiyon ödülü verildi. Dereceye giren öğrencilere bilgisayar, mansiyon ödülü olan öğrencilere ise tablet bilgisayar hediye edildi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!