Bodrum'da öğrencilerden zeytin hasadı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda öğrencilerden zeytin hasadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 10:44

- Bodrum ilçesinde ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri için düzenlenen etkinlikte, öğrenciler zeytin topladı

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Bodrum'da öğrenciler zeytin hasadı yaptı.

Bodrum TED Koleji tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen "Zeytin hasadı" etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Kolejde eğitim gören okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, okulun bahçesinde bulunan zeytinleri topladı.

Bölgenin yöresel değerlerinden olan zeytini küçük yaşta çocuklara sevdirmek için düzenlenen etkinlikte, öğrenciler zeytinin dalından düşürülme ve diğer üretme aşamasını öğrendi.

Yaklaşık 15 gün sürecek şenlikte çocuklara zeytini toplama aşaması, şişeleme aşaması ve sıkma aşaması hakkında bilgiler verilecek.

TED Bodrum Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuruldukları günden bu yana zeytine büyük önem verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Zeytinin Bodrum yarımadasının yerel değerlerinden olduğunu vurgulayan Asyalı, "Her sene kasım ayında öğrencilerle zeytin hasadı yapıyoruz. Öğrenciler ağaçlardan zeytin topluyorlar, sınıflarda zeytini inceliyorlar" dedi.

Çocukların zeytinin faydalarını ve kullanım alanlarını öğrendiklerine değinen Asyalı, yapılan bu işlemler sonrasında da fabrikada üretim süreçlerini inceleyerek ürettikleri yağı evlerine yılbaşı hediyesi olarak götürdüklerini belirtti. Asyalı, öğrencilere küçük yaşta yerel değerlere sahip çıkmayı öğretmek olduğunu kaydetti.

Öğrenciler zeytin hasadının ardından okulun mutfak atölyesinde eski usullerle zeytin yağı çıkarmayı da öğrenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!