Bodrum'da HDP'den Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda HDPden Kışanak ve Anlının tutuklanmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 14:17

Bodrum'da HDP'den Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasına tepki

Haberin Devamı

Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla), (DHA)- BODRUM'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan basın açıklamasıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki gösterildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın tutuklanması üzerine, HDP Bodrum İlçe Başkanlığı'nca Bodrum Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. HDP Bodrum İlçe Başkanlığı ve Bodrum Çevre Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişiden oluşan topluluk, ellerinde 'Halk iradesi teslim alınamaz', 'Başkanlarımız onurumuzdur', 'Seçimle geldik seçimle gideriz', 'İrademe dokunma', 'Faşizmin ayak sesleri kapım(n)ızın önünde duyuyor musunuz' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.
Katılanlardan, ilk olarak konuşan ve tutuklamaların haksız olduğunu savunan Fulya Erdoğan, "Bu hukuksuz tutuklamalar karşısında Diyarbakır Belediye'sinin önünde toplananlar arasında olan eski milletvekillerimiz Ayla Akat Ata da aynı şekilde hukuksuz biçimde tutuklanmıştır. Bugün, halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının tutuklandığı, belediyelere kayyumların atandığı, halkın iradesiyle meclise gönderilmiş vekiller hakkında tutuklama istekleriyle fezlekelerin yağdığı, hukukun, yasaların, ama en önemlisi halkın iradesinin tamamen yok sayıldığı bir iktidar tarafından yönetilen bir Türkiye'nin vatandaşlarıyız. Bugün ülkemizde kapatılan, yasaklanan, erişim engeli konan, TÜRKSAT uydusundan keyfi şekilde atılan yüzlerce dergi, gazete, internet sitesi, haber ajansı ve televizyon kanalına bir darbe daha indirildi. Cumhuriyet gazetesini bastılar. 12 gazeteciyi gözaltına aldılar. Suçları neydi? Yalnızca görevlerini yapmak" dedi.
Ardından konuşan Sehbat Şenyurt ise "Yaşamları altüst edilen halkımızın ve onların temsilcilerinin gasp edilen haklarını, onların bıraktıkları yerden aramaya devam edeceğiz. Direne direne birleşeceğiz. Faşizme geçit vermeyeceğiz. Faşizmi ait olduğu yere, tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Darbe gösterilerini, kendi faşist darbelerine gerekçe yapanların darbelerini başlarına yıkacağız. Yaşasın direnişimiz. Yaşasın insanlık onurumuz" dedi.
Açıklamanın ardından topluluk, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!