Blatter'den 2022 itirafı

Güncelleme Tarihi:

Blatterden 2022 itirafı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 12:53

FIFA Başkanı Sepp Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinde, Avrupa ülkelerinin hükümet başkanlarının etkili olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Blatter böylelikle okları UEFA Başkanı Michel Plati'nin üzerine çevirdi. Almanya'nın haftalık "Die Zeit" Gazetesi'ne konuşan Blatter, "2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinde dışarıdan bir etki oldu mu" sorusuna "Kesinlikle, evet. Avrupalı hükümet başkanları, FİFA İcra Komitesi'nde oy hakkı olan üyelerine, ekonomik bağlantılar nedeniyle Katar'ı seçmelerini tavsiye ettiler" cevabını verdi.

Blatter'in bu açıklama ile UEFA Başkanı Michel Platini'yi hedef gösterdiği belirtiliyor. 2015'de FİFA Başkanlığı için adaylığı söz konusu olan Platini, seçim öncesinde Katar'ı desteklediğini açık açık söylemişti. Platini, oylamadan bir kaç gün önce de Elise Sarayı'nda, zamanın Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile yemek yemiş, ikiliye Katar Emiri şeyh Hamad Al Thani de eşlik etmişti. Platini üçlü yemeği doğrulamış, ama seçim konusunda bir anlaşma olmadığını söylemişti.

FIFA Etik Komisyonu, başmüfettiş Michael Garcia başkanlığında, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesini soruşturuyor. Soruşturma çerçevesine, 2018 Rusya Dünya Kupası da alındı. 2018 Dünya Kupası Rusya'ya aynı icra kurulu toplantısında verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!