Blatter, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası için "net" konuştu

Güncelleme Tarihi:

Blatter, Katarda düzenlenecek 2022 Dünya Kupası için net konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 10:31

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın kesin ve tek ülke olarak Katar'da düzenleneceğini söyledi.

Haberin Devamı

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Blatter, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Blatter, “2022 Dünya Kupası kesin olarak Katar'da düzenlenecek. Bu kararın geri dönüşü yok” dedi. Katar'ın Dünya Kupası'nı komşu ülkelerle paylaşabileceğine yönelik önceki açıklamalarını da netleştiren Blatter, “Kararımız Dünya Kupası'nın tek bir ülkede yapılması, bu ülke de Katar” diye konuştu.

Blatter, aşırı sıcaklar nedeniyle organizasyonun tarihinde bir değişiklik olabileceğini ancak Kış Olimpiyat Oyunları ile çakışma ihtimaline karşın ocak ya da şubat ayında oynanması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade etti. Blatter ayrıca, bir süredir işçi hakları konusunda eleştirilere maruz kalan Katar'da, konuyla ilgili üst düzey yetkililerle görüşmelerde bulunacağını dile getirdi.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaptığı açıklamada, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'ın yanı sıra birden fazla Ortadoğu ülkesinin ev sahipliğinde gerçekleşebileceğini kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!