Blatter Filistin'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Blatter Filistini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 09:28

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) kurallarına aykırı davranarak, Filistin'de sporu engellediğini söyledi.

Haberin Devamı

Abbas, Başkan Joseph Sepp Blatter ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in de bulunduğu FIFA heyetini kabul etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Abbas, İsrail Futbol Federasyonu'nun, hükümetinin siyasi politikalarına paralel hareket ettiğini, buna devam etmesi durumunda, soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini ifade etti.

"İsrail, FIFA kurallarına aykırı şekilde Filistin'de sporu engelliyor" diyen Abbas, Filistin futboluna verdiği destekten ötürü FIFA'ya teşekkür etti. Abbas ayrıca Filistin Futbol Federasyonu'nun, uluslararası kanunlara bağlı hareket ettiğini belirterek, kurumun "görevini yerine getirebilmesi" için Blatter'den daha fazla yardım istedi.

Sepp Blatter ise sporla siyasetin birbirine karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, Filistin'e iki ülke arasındaki spor alanında yaşanan sorunları ele almak için geldiğini söyledi. Birçok ülkenin Filistin Futbol Federasyonu'nu desteklediğini dile getiren Blatter, "Yalnız arkadaş olarak değil, Filistin'in elçisi gibi görev yapacağım" ifadesini kullandı.

Blatter ve beraberindeki FIFA heyetinin, bugün de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!