BJK Fulya tesislerini amatörlere veriyor!


Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü'nün Fulya'da, Spor Bakanlığı'ndan satın aldığı, imar planında spor alanı olarak gözüken araziye gökdelen dikmek için yaptığı girişim, iki gün önce gazetemize manşet oldu.

Büyük kulüplerin paragözlüğü ve pervasızlığı, Spor Bakanlığı'nın onların karşısındaki ‘‘boynumuz kıldan ince’’ tavrı, spordaki büyük adaletsizlik beni de öfkeli bir yazı yazmaya itti.

Bir gün sonra, faksla bir yazı geldi. Başlığı şöyleydi: ‘‘BJK Fulya tesislerini amatör spor kulüplerine devrediyor!’’ Bizim editörler, haberi heyecanla okudular. Özetle şöyleydi:

‘‘Önümüzdeki günlerde futbol branşındaki çalışmalarını Ümraniye Tesisleri'nde sürdürecek olan Beşiktaş Spor Kulübü'nün Başkanı Sayın Serdar Bilgili, Fulya'daki tesisleri amatör spor kulüplerine devredeceğini açıkladı. Bilgili, arazinin 1994'te kendilerine satıldığını, buranın Beşiktaş'a gelir getirecek hale dönüştürülebileceğini, ancak Beşiktaş Spor Kulübü'ne bunun yakışmayacağını, Fulya tesislerinin gençlerimizin spor yapabileceği bir tesis olarak korunacağını, hatta örnek bir proje hazırlandığını, bunun gerçekleşmesi halinde iki futbol sahası, kapalı bir spor salonu, 2 yarı olimpik, 1 olimpik yüzme havuzu ve koşu parkuru ile atletizm, yüzme, voleybol, basketbol, hentbol gibi branşlarda da tesisin amatör sporun hizmetinde olacağını ve bu alandan yetişecek her sporcunun Beşiktaş Spor Kulübü'ne onur vereceğini belirtti. Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Kemal Mutlu, Bilgili'yi bu kararından dolayı kutladı ve BJK'nın bu alana ticaret merkezi yapma çabasına başından beri olumlu bakmadığını, bu tip arazilerin spor alanı olarak değerlendirilmesi için yaptıkları çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bu spor alanının en verimli şekilde kullanılabilmesi için Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Dikilitaş Semt Girişimi ve Beşiktaş Spor Kulübü bir araya gelerek projeye son şeklini verecekler....’’

Bizim Hürriyet İstanbul'un yazıişleri ekibi biraz saf. Bu faksı okuyup inandılar, hatta sevindiler! Her türlü politika, para ve iktidar oyununun döndüğü büyük bir kulübün, birdenbire spora hizmet etmeye karar verebileceğini zannettiler.

Sonra faksın altındaki yazıyı okuyunca ayakları suya erdi:

‘‘Yukarıdaki haber doğru olsaydı, 2008'de İstanbul'da yapılacak (?) Olimpiyatlara hazır olurduk.’’

Aslında faksı, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aydil Çeven yollamıştı. Bu, onun gönlünde yatan, bir gün gerçek olabileceğini umduğu, hayali bir haberdi.

Güleryüzlü, ama ne yazık ki yalan haber!

Yazarın Tüm Yazıları