Bizim yapı çoktan çöktü

Milletvekili Şamil Tayyar, Kavak Yelleri’ndeki kızlı-erkekli ortamdan huylandı.

Haberin Devamı

Dizilerin altında Türk aile yapısını bozan komplolar arandı. Oysa yapımızın başında Efe’yle Aslı’nın aşkından daha kara bulutlar dolaşıyor.

Şamil Tayyar, “Kavak Yelleri, bir proje dizisiydi. Bu ve benzer dizilerle Türkiye’ye bir hayat tarzı sunulmaya çalışıldı” diyor ya...
Batı, Türkiye’deki aile yapısını dinamitlemek için değişik araçları kullanmaya da başlamış ya...
Olabilir. Mesela tam ‘kızlıerkekli’ 1 Erkek 1 Kadın, mesela ‘2oğlan2kızlı’ Yalan Dünya, mesela polisli-savcılı-seksli Behzat Ç. bizim yapıyla çok pis oynuyor.
Neyse Kurtlar Vadisi’yle, Küçük Gelin’le, Huzur Sokağı’yla, Evlilik Okulu’yla filan toparlıyoruz. Sonra Beren Saat bir sevişiyor, yapı yine yerle bir.
Ama Şamil Tayyar, zaman tüneline girmişsiniz de yeterince derine inememişsiniz. Bizim o ‘herkesin övgüyle söz ettiği’ (kim bu herkes bilmiyoruz) ‘Türk Aile Yapımız’ bu iktidardan çok önce acımasız projelerle çökertildi.
BBG gibi bir testten geçtik mesela. O Hülya, 19 yaşındaki sarı pijama Melih’i köşelere sıkıştırıp sıkıştırıp mıncıkladı. “Yatardım da! Ne yapayım gidip bahçedeki ağaca kütüğe mi sarılayım?” bile dedi. Diğer yandan krupiye Esra, Melih’le dağınık yataklarda serildikleri günleri ağlaya ağlaya anlattı. 11 Eray “Bizi seks ikonu olarak görmekten vazgeç” diye Hülya’ya isyan ediyordu. Sonra zıpzıp Sinem’le Volkan geldi. Sonra Tülin’le Caner. Sonra Ata’yla Sinem...
Feci kızlıerkekli şeylere maruz kaldık yani.
Hâlâ da sürüyor. Survivor ortamı Gezi çadırlarından çıkan kızlıerkekli beş aykatan beter bence.
Hem kumsallı, bikinili, kaslı, ıslak artık ne varsa, hem alabildiğine kızlıerkekli.
Saldıray Abi’yle başlayan büyük çökertme projesi öylesine beynimize işlemiş ki Sayın Tayyar, artık her dizinin zina üzerine kurulu olduğunu göremeyecek hale gelmişiz.
Siz ne kadar Tosun Paşa’nın hamam sahnesini makaslasanız da nafile. Yetişemezsiniz. Nereye baksanız seks. Nereye baksanız kızlıerkekli.
Bir tane yüksek reytingli dizi gösterin ki, içinde Türk Aile Yapısı olsun. Yok. Bulamazsınız.
Karadayı desen gayrimeşru. İntikam desen, pespayelik üzerine kurulu, üstelik zaten bir Batı uyarlaması. Medcezir desen kızlıerkekliyi yaratan Amerikan icadı ‘The O.C’ (Bu da mı gol değil).
A.Ş.K’a bakalım desen 2kızlıerkekli! Elimizde bir Çalıkuşu, bir Muhteşem Yüzyıl kalıyor. Onlardan biri kuzenlikuzenli, biri de malum ecdadımızın adını lekeledi.
Yani biz bitmişiz Sayın Tayyar.
Kurtarmakta çok geç kaldınız. Amerikan aile yapısını HBO yüzünden nasıl gömdüysek bizimki de Süper Baba’yla, Tutti Frutti’yle, BBG’yle, Saklambaç’la tarihe karıştı.
O yüzden Kavak Yelleri tespitinizi çok naif buluyorum.
Genel ahlakımızı, gençlerin, çocukların gelişimini ev basarak, fişleyerek, komşudan muhbir yaratarak, iteleyerek, korkutarak korumak için birkaç yüzyıl geciktiniz.
Gelin görün ki, bir iletişim uzmanı olarak televizyonda yakından takip ettiğiniz o diziler bizim ahlakımızı bir günde çökertmedi. Kavak Yelleri’ni izler izlemez boşanıp karısının arkadaşına sarkmaya karar verenler bozmadı ‘Yapı’yı.
Halit Ziya Uşaklıgil Aşk-ı Memnu’yu yazdığı için amca eşlerine rağbet artmadı.
TV, sinema, edebiyat bizi etkilediği kadar, bizden etkilenir. Bizim yaşayışımız o dizileri, hikâyeleri yarattı.
Biz ‘kızlıerkekli’yiz çünkü. Ateş ve barut değiliz. Aynı çatı altına girdiğimiz anda sevişmeden duramayan hayvanlar değiliz. Sevgililik durumunu polise ihbar eden komşu bugüne kadar kötü şanstı. Öğrenciye ev vermeyen ev sahibi anlayışsız odunun biriydi. Ama bir kılçıktı bu, o kadar.
Şimdi sayenizde, büyük balığın ağzındaki zavallı kurbanlarız. İzlediğimiz her şeyi et beynimizle tekrar eden deney hayvanlarıyız gözünüzde. Sizin bizi her türlü melanetten kurtarmanıza, namus bekçiliğimizi yapmanıza muhtacız. Türk Aile Yapısı çökmesin diye evimizi, sevgilimizi, okulumuzu, annemizi, şehrimizi, ülkemizi feda edeceğiz.
Zaten üç kuruş hayat olan o televizyon da zehir oldu. Asıl evimize dinamiti basan proje budur Sayın Tayyar.

Yazarın Tüm Yazıları