Bizim hobimiz işimiz oldu

Güncelleme Tarihi:

Bizim hobimiz işimiz oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2009 00:00

Hobilerinden yola çıkarak Bubamara Fotoğrafçılığı kuran Ceyda Tırman ve Mehmet Aksürmeli, Ankaralıların doğum ve düğün fotoğrafları çekiyorlar.

Haberin Devamı

HOBİLERİNDEN yola çıkarak, Bubamara fotoğrafçılığı kuran Ceyda Tırman ve Mehmet Aksürmeli doğum ve düğün fotoğrafları çekerek sürdürdükleri sanatlarını Ankara Hürriyet’e anlattılar. Ceyda Tırman, fotoğrafçılığa başlamalarını ve Bubamara isminin ne anlama geldiğini şöyle özetledi: “Ankara Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünden 2001 yılında mezun oldum. Burada okurken fotoğrafçılıkla ilgili dersler aldım. Bu dersler sırasında fotoğraf çekmekten keyif aldığımı keşfettim. Bir yandan eğitimimi sürdürürken, bir yandan da amatörce fotoğrafçılığa devam ettim. Bu sırada Mehmet ile tanıştık. Onunda fotoğrafa olan ilgisi bu konuda daha çok çalışmamızı ve daha başarılı işlere imza atmamızı sağladı. Severek yaptığımız hobimizi, profesyonelleştirmek istedik. Bunlardan yola çıkarak Bubamara Fotoğrafçılığı kurma kararı aldık.
Tasarlanmış aile albümü
Düğün ve doğum fotoğraflarını hali hazırda çekmekteyiz. Yeni olarak, müşterilerimiz istediği takdirde aile albümlerini de biz yapabiliyoruz. Aile albümü, alışıla gelmişin dışında, fotoğrafların yanı sıra röportajları da içeriyor. Şuan için, Türkiye’de bu derece kapsamlı ve kişiye özel aile albümü tasarlayan tek adres biziz. Eski fotoğrafların kutulara tıkılması, yenilerinin ise bilgisayarlarda yada cep telefonlarında unutulması bizi böyle bir çalışma yapmaya yöneltti.

Haberin Devamı

Neden doğum ve düğün

Fotoğraf çekmek bizim için birazcık da belgeselcilik gibi geliyor. İnsan belgeselleri olarak insan fotoğrafları çekimleri yaparken bizi en çok etkileyen doğum oldu. Aslında insanlığı dair herşey bizim için, fotoğraflanmaya değer şeylerden biri. Ben, onunda altını doldurmak gerektiğini düşünüyorum. “Düşünme, çek” matelitesinden uzakta olması gerekiyor. Ortağım, Mehmet Aksürmeli ise Türkiye’deki tem erkek doğum fotoğrafçısı. Kimi zaman, erkek olması nedeniyle çekincelerle karşılaşabiliyor. Ancak biz, iki kişi olmamızın avantajlarından bahsediyoruz, tek açı çalışmayı mümkün oldukça tercih etmiyoruz.

Uğurumuz olsun istedik

“BUBAMARA ismi uğurumuz olsun diye koyduğumuz bir isimdi. Bubamara, uğur böceği anlamına geliyor. Uğur böceğinin tüm kültürlerde uğur getirildiğine inanılır. Üzerine konduğu kişinin dileklerinin gerçekleşeceği anlamını taşır. Mesela, bir genç kızın eline uğur böceği konması o yıl içinde evleneceğini gösterir. Tüm bunlar, bizim görüşlerimizle çok örtüştü, bu da bu isimde karar kılmamıza neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!