‘Bizim Dahiler’ geliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Bizim Dahiler’ geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 11:54

‘Bizim Dahiler’ geliyor

Haberin Devamı

İZMİR'de Konak Belediyesi’nin, 'Her çocuk potansiyel bir dahidir’ fikrinden yola çıkarak hazırladığı ‘Bizim Dahiler’ projesi başladı.
Dünya Zeka Oyunları Federasyonu üyesi Türk Beyin Takımı ile birlikte yürütülen proje ile çocukların zeka oyunları yardımıyla IQ’larını geliştirmeleri sağlanıyor. Konak’ın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar gözetilerek hazırlanan projeye ilk etapta yaşları 8 ila 12 arasında değişen toplam 120 çocuk katıldı.
Yürütücülüğünü Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’nün yaptığı ‘Bizim Dahiler’ projesinde eğitimler Konak Belediyesi’nin Agora, İsmetpaşa, Basmane ve Gültepe semt merkezlerinde veriliyor. Çocuklar uzman eğitmenler gözetiminde haftada iki gün birer saatlik dersler alıyor. Projesi sayesinde çocukların; akıl yürütme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, konsantrasyonlarının arttırılması, hızlı düşünme ve karar alma yeteneği kazanmaları, empati geliştirmeleri, sabırlı ve sorumlu olmaları, etkili iletişim kurmaları ve okullarındaki sınavlarda başarılı olmaları hedefleniyor. 6 ay sürmesi planlanan projenin ilerleyen dönemlerde yaygınlaştırılarak sürmesi bekleniyor.
EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR
Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Türk Beyin Takımı eğitmeni Pınar Ertok, Konak Belediyesi ile birlikte yürüttükleri projenin İzmir’de ilk kez uygulandığını söyledi. Çocukların gelişiminde akıl ve zeka oyunlarının çok büyük katkısı olduğunu dile getiren Ertok, “Konak Belediyesi sınırları içinde ilk olarak imkanı olmayan ailelere, çocuklarımıza bu eğitimi ulaştıralım istedik. Şu anda 120 çocuğumuza hizmet veriyoruz. Okul döneminde bu sayının artacağını düşünüyorum. Çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Çok güzel geri dönüşümler alıyoruz. Kendi oyunlarını ve sorularını üretmeye başladılar. Önümüzdeki yıl İzmir’de Türk Beyin Takımı seçmeleri düzenlemek istiyoruz. Bu seçmelere şimdiden çocuklarımızı hazırlamaya başladık" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!