Bizim cemiyet biricik yuvamız

Genel kurulda kabul edilen bildirde, basın ve ifade özgürlüğü, tutuklu gazeteciler ve sendikal haklar konularını amaç olarak ilan etti.

Haberin Devamı

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti, 28 Temmuz 1946’da kuruldu. İlk başkanı Yeni Asır’ın kurucularından rahmetli Şevket Bilgin’di. Daha sonra Burhan Belge (Murat Belge’nin babası), Mithat Perin, Nihat Kürşat, İlhan Esen, Orhan Rahmi Gökçe, Cezmi Zallak, Jerfi Yener, Sabri Süphandağlı, Süha Tekil, Güngör Mengi, İsmail Sivri, Erol Akıncılar ve iki dönemdir Atilla Sertel, bu şerefli kurumun başkanlığını yürüttüler.
Bu başkanlardan Güngör Mengi ve Erol Akıncılar ağabeylerle Atilla Sertel kardeşim hayatta, diğerleri rahmete kavuştu, ışıklar içinde uyusunlar. Ben 65 yaşında bir gazeteci olarak Sabri Süphandağlı’dan itibaren tüm başkanlarımızı tanıdım. Hemen belirteyim ki, rahmetli Sabri Süphandağlı’ya hayran bir yazarım, bende emeği büyüktür. Hasan Tahsin Anıtı’nı yaptırma gayretleri içinde bana verdiği görevleri düşündükçe göğsüm kabarır. Birlikte olduğumuz zamanlar sanki Süphan Dağı gibi içi memleket sevgisiyle kaynayan bu büyüğümden feyz alırdım, biz Hasan Tahsin yolunda ilerleyen yurtsever gazeteciler onun hakkını ödeyemeyiz.

GENEL KURUL

Haberin Devamı

798 üyesi bulunan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 16 Mart tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen genel kurulunu, Sabri Süphandağlı dönemlerinde cemiyet yönetim kurulu üyeliği görevini yürütmüş olan değerli büyüğümüz, eşsiz insan, sevgili ağabeyim Çetin Gürel başkanlığında, Haluk Narbay, Vahap Dabakan, Tuncay Atilla ve Caner Tok’tan oluşan bir divan kurulu başarıyla yönetti.
Seçimler sonucunda Atilla Sertel (Başkan), Ali Ekber Yıldırım (Başkan Yardımcısı), Misket Dikmen (Genel Sekreter), Cemal Sevgi (Genel Sekreter Yardımcısı), Nesrin Coşkun (Sayman), Hasan Erol, Nezih Bilger, Salih Soysal, Nihal Aşkın, İlker Çoban, Yücel Öziçer gibi değerli arkadaşlarımızın bulunduğu bulunduğu liste toptan kazandı. Yine değerli arkadaşlarımızın yer aldığı Aylin Süphandağlı ve Yaşar Eyice’nin listeleri kazanamadı.
Kazanan listedeki sevgili dostum Atilla Sertel’i, sevgili kardeşim ağırbaşlı Ali Ekber Yıldırım’ı, eşsiz müzik insanı Toygun Dikmen’in kızı zarif insan Misket Dikmen’i, Hürriyet’te çalıştığı dönemlerden çalışkan gazeteci Nesrin Coşkun’u iyi tanırım, diğer genç arkadaşlarımla birlikte hepsine başarılar dilerim.
İstanbul’da hastanede kızımın yanında tedavide olduğum için genel kurula katılamadım. Sevgili kardeşim ve adaşım Yaşar Eyice beni listesine aldı. Ama seçime katılsa idim, Mustafa Balbay’ın özgürlüğü için kelle koltukta mücadele veren Atilla Sertel’e oyumu verirdim. Çünkü bu günlerde başka kriterim yoktur..

Haberin Devamı

SONUÇ BİLDİRGESİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti genel kurulunda bir sonuç bildirgesi oylandı ve kabul edildi. Bu bildirgede özetle şu saptama ve görüşlere yer verildi:
1- Türkiye’de gazetecilere karşı son yıllarda asimetrik artışla uygulanan gözaltına alma, tutuklama ve benzeri hukuksuz uygulamalara dikkat çekiyoruz.
2- Gazetecilerin sosyal ve sendikal hakları birer birer ellerinden alınmaktadır.
3- Gazetecilerin yıpranma haklarının ellerinden alınmasıyla ilgili sancı devam ediyor.
4- Yerel basına destek artarak sürmelidir.
5- İzmir Gazeteciler Cemiyeti bu konularda yaygın mücadele verecektir.
Genel kurul sonuç bildirgesinin yanındayım. 41 yıllık gazetecilik hayatım boyunca hiçbir zaman “kaymak tabaka gazetecisi” olmadım, daima “sosyal halk gazetecisi” olmaya gayret ettim. Yolun sonuna gelmekte olduğum bu günlerde Zulümhane’de çile çeken Mustafa Balbay kardeşimin sonuna kadar yanındayım, onun ve onun gibi yüze yakın tutuklu gazetecinin özgürlüğü için duacıyım. Biricik yuvamız İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne, bu mücadeleye önderlik ettiği için şükran borçluyum.

Teşekkürler

Haberin Devamı

(Sevgili okuyucularım ve gazeteci kardeşlerim, 14 Nisan’da gerçekleşecek TÜYAP 17. İzmir Kitap Fuarı’nın “Onur Yazarı” seçildim. Fuarımızı devlet ve kent büyüklerimizle birlikte açacağım. Artık bundan ötesi yok.. Bu benim gazeteci-yazarlık hayatımın zirvesidir, buraya sizler sayesinde ulaştım. Kucak dolusu teşekkür ediyorum, sağolun.)

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetim kurulu, fotoğrafta sağdan itibaren Hasan Erol, Nezih Bilger, Misket Dikmen, Salih Soysal, Nesrin Coşkun, Atilla Sertel, Ali Ekber Yıldırım, Nihal Aşkın, Cemal Sevgi, İlker Çoban ve Yücel Öziçer’den oluştu.

Atilla Sertel seçimi göğüsledi

Haberin Devamı

Cemiyet seçimlerini göğüsleyen Atilla Sertel, örgütçü ve eylemci kişiliği ile Türkiye çapında etkin bir portre çizmekte. Kendisini kutluyoruz.

Balbay ile anlamlı hapishane fotoğrafı

29 Şubat 2012.. 1 Nolu Silivri Cezaevi’nin açık görüş salonu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin vefalı üyeleri, tutuklu kardeşimiz Mustafa Balbay’ı kucaklamış. Üstte soldan, Muhittin Akbel (Milliyet), Atilla Köprülüoğlu (Anadolu Ajansı eski Bölge Müdürü), Atilla Sertel (İGC Başkanı), sevgili Mustafa Balbay, Çağlayan Bilgen (Güzelbahçe Belediyesi Basın Danışmanı), Işık Teoman (Konak Belediyesi Basın Danışmanı), Ali Ekber Yıldırım (İGC Başkan Yardımcısı, Dünya Gazetesi). Oturanlar: Sadık Uçar (Yeni Asır TV Haber Müdürü), Tülay Cengiz (Emekli Gazeteci), Coşkun Akar (Emekli Gazeteci), Yalçın Küçükdemir (TRT emeklisi, Yeni Asır Spor yazarı).

Yazarın Tüm Yazıları