Bizden söylemesi...

Güncelleme Tarihi:

Bizden söylemesi...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Bizim gibiler, asla peşin hükümlü olmaz. Hele birileri tökezleyince, bir tekme de sen vur gibi düşünenlerden ise, hiç değiliz. Kısacası, kişileri en güçlü olduğu dönemde eleştirir, doğruları göstermeye çalışırız.

Okurlarımız anımsayacaktır... İskoçya seyahatinde, kıytırık turizm şirketinin kötü organizasyonundan bahsetmiştim. Kırka yakın gazetecinin dolandırıldığını vurgulamıştım. Aynı günün akşamı, Trabzonspor Başkanı M.Ali Yılmaz'la telefonla konuştum. Bana ne dedi biliyor musunuz:

‘‘Ben de üzülüyorum... Çünkü, Trabzonspor'u ülke içersinde ve Avrupa'da büyük yaptık ama, ne yazık ki, Trabzon'da bir türlü büyütemedik!''

Bu kelimeler çok anlamlıdır. Şayet Trabzonspor, hala ne olduğu belirsiz turlara teslim oluyorsa, burada demek ki bir arıza var! Bu ülkede, hiç mi ciddi turizm şirketleri yok. Birisiyle anlaşırsınız, olur biter... Ancak, M.Ali Yılmaz'ın söylediği gibi, yönetimin Trabzon kanadı büyük düşünmelidir. Yani, Trabzonspor artık Trabzon'da da büyütülmelidir...

Şimdi gelelim asıl soruna... Trabzonspor ligde ve UEFA Kupası'nda müthiş işler yaptı... Ama son maçında, Antalyaspor'a kendi evinde puan vermekten kurtulamadı. Aslında, 1 puan aldığı için de sevinmelidir. Ancaak, burada gözden kaçırılmaması gereken bir nokta var... Trabzonspor sezon başından beri yabancısız oynuyor. Hadi Rada'yı bir tarafa bırakalım. Çünkü istemeyerek sakatlandı... Sanırım bu hafta forma giyecek. Ya diğerleri?

Misse bir alem... Sevgili Turgay Şeren telefonda bana, bunu çok mu aradınız dediği an, yüzüm kızardı... Aynı eleştiriyi Vugrinec için de yaptı. Ama bu oyuncu için Turgay Şeren'e aynen şu yanıtı verdim: Geçen sezon İlie sizde ne yapmıştı?

Evet; geride bıraktığımız sezon İlie kayıptı ama, bu sezon öyle bir patlama yaptı ki, şu an herkes onu konuşuyor. Yani; Misse olayıyla ilgili düşüncelerim, Turgay Şeren'le aynı. Ama, Vugrinec olayında farklı düşünüyorum ve bu oyuncunun patlama yapacağına da inanıyorum.

Lig uzun bir maratondur ve elbette ki, puan kaybı olacaktır. Burada önemli olan doğruları bulmaktır. Şayet Yılmaz Vural, hala Abdullah gibi bir yeteneği, savunmanın sol kanadında oynatmaya devam ederse, hem kendisine, hem de Trabzonspor'a yazık eder. Şu ana kadar Hami, takımını sırtlamış götürüyor. Ünal'da felaket bir düşüş var. Tolunay yine hırçınlaştı. Her an kırmızı kartla oyun dışı kalabilir. Ogün'deki düşüşü ise anlamış değilim. Ancak Ogün gibi, profesyonel birinin, kendisini çabuk toparlayabileceği inancındayım. Kısacası, Beşiktaş maçı öncesi Yılmaz Vural çok iyi düşünmeli, bazı değerleri de yerinde kullanmalıdır. Şayet bu derbi de kayıpsız geçilebilirse, Trabzonspor öylesine büyük bir avantaj yakalar ki, bu maratonun sonunu da getirebilir. Yeter ki, Antalyaspor maçında olduğu gibi, yine yanlışlara yönelmesin...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!