Bizde Şartlı Şurtlu Temizlik Vardır

Güncelleme Tarihi:

Bizde Şartlı Şurtlu Temizlik Vardır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 14:48

Söz konusu mikroplar olunca “görünmez olanı gören” Türk kadınları, “Şartlı şurtlu temizlik” anlayışıyla hijyeni her şeyden daha çok önemser!

Haberin Devamı

Dünya geneline baktığımızda, Türk kadınlarının temizlik ve hijyen alışkanlığı, küresel ortalamanın üzerinde. Her kız çocuğu büyürken, temiz olma, bulunduğu ortamı düzenleme konusunda ilk bilgilerini annesinden alır ve bunu evcilik oyunlarında deneyimler sonrasında çeyiziyle birlikte kendi evine taşır. Komşuluk ilişkilerinde, gün sohbetlerinde, ev temizliği, temizlikte yeni taktikler, trendler kadınların ana konusudur. Bu nedenle Türkiye’de temizlik ürünleri kategorisi her yıl hızlı bir ivme ile büyümektedir.

Bu zamana kadar yapılan araştırmalar gösteriyor ki; titiz Türk Kadınları evlerindeki temizlik ve hijyen için birçok farklı yöntem uyguluyor; kesme tahtasını et ve sebze tahtası olarak ayırıyor. Fakat Türk kadınları için en önemli ayrım mutfak ve banyo; bu iki ayrı dünyanın temizliğinde kullandıkları malzemeler de keskin bir ayrıma sahip. Temizlik bezinden süngere, çamaşır suyuna, krem temizleyiciden spreyli temizleyicilere kadar her türlü temizlik malzemesinin yolu artık, evin içinde adeta tabelalarla (yön oklarıyla), mutfak ve banyo olarak ayrılıyor. Çünkü biliniyor ki mutfağın ve banyonun temizliği ve hijyeni çok büyük bir öneme sahip ayrıca da ne mutfağın ne banyonun kiri aynı. Mutfağın yağı ile banyonun kirecinde aynı temizlik ürünün etkili olması söz konusu olamaz, bu temizlik ustası Türk kadınlarının hep bildiği bir gerçek.

ZAMAN KAZANIN
Söz konusu mikroplar olunca, görünmez olanı gören Türk kadınları, “Şartlı Şurtlu Temizlik” anlayışıyla hijyeni her şeyden daha çok önemser. Baharın ilk günleri, mevsim geçişlerinde, bayram arifesi ya da misafirler gelmeden önce, hatta sinirlenince ya da sevinince her türlü duygusunu temizliğe ortak eden kadınlar, bu yoğun duyguyu yabana atmayarak temizliğin hakkını verir, dip köşe temizliğe girişir. Fakat artık kadınlar mis gibi evlerinin olmasını isterken kendilerine de zaman ayırmak istiyorlar ve akıllı kadınlar biliyorlar ki temizlediği alanın kirine özel üretilmiş ürünler ile harcanan enerji, doğrudan kazanılan zaman oluyor.

Bu nedenle titiz Türk Kadınları çeyiziyle birlikte getirdiği temizlik alışkanlığının usulüne uygun yapılmasını sağlayacak ve daha az efor sarfederek, daha kısa sürede temizlik yapmasını sağlayacak fonksiyonel ürün arayışında.

Haydi şimdi gelin, titiz Türk Kadınlarının temizlik anlayışı ile “şartlı şurtlu” temizlik nasıl yapılır, bir bakalım:

MUTFAĞI TEMİZLERKEN
Mutfak, yemeğin hazırlandığı yer olduğundan hijyen anlamında hassasiyet gösterilen birincil alan. Temizliği yapılırken aşağıdaki adımlar takip edilebilir:

Haberin Devamı

* Temizlik öncesi, yalnızca mutfakta kullanılacak temizlik ürünleri hazırlanır, mutfak için ayrı sünger, bez, fırça ve deterjanlar kullanılır.

Haberin Devamı

* Açıkta yiyecek bırakılmamış olmasına özen gösterilir.

* İşe, buzdolabı ve fırın gibi elektrikli aletleri temizlemekle başlanır. Derin dondurucunun sıcaklık ayarı kapatılır ve içindeki bütün yiyecekler çıkarılır. Buzdolabının dışı gibi içini temizlerken de süngerden yararlanılır. Fırın da silerek ya da ovalanarak temizlenilir.

* Aspiratör yağ çözücü spreyli deterjan ile pırıl pırıl yapılır.

* Dolapları boşalttıktan sonra spreyli deterjandan sıkarak bir toz beziyle temizlenir.

* Fayanslar spreyli deterjan kullanarak süngerle silinir ve sade suyla durulanır. Ocağın etrafında yağlanmış alanlar ultra yoğun çamaşır suyu ile temizlenir.

* Çaydanlık ve tencereler krem temizleyici ile zor kirlerinden arındırılır.

Haberin Devamı

* Lavabo ve tezgah sprey veya krem temizleyici kullanılarak temizlenir ve ultra yoğun çamaşır suyu ile hijyeni sağlanır.

* Bunların hepsini yaptıktan sonra yerler, parfümlü yüzey temizleyici ile bir kova su hazırlanıp bezle veya paspasla silinir.


SIRADA BANYO VAR
* Kusursuz bir hijyen ve minimum eforla maksimum performans elde etmek adına banyo için özel olarak formüle edilmiş ürünler kullanılır.

* Tuvalet (klozet) ultra yoğun çamaşır suyu ile temizlenir. Deterjan tuvalete dökülür ve bir süre bekledikten sonra iyice ovulur, durulanır. Tuvaletin oturma kısmı ultra yoğun çamaşır suyuna batırılmış bir süngerle silinir. Sade suyla durulayıp bir bezle kurulanır.

Haberin Devamı

* İç hijyeni kadar dış hijyeni de dikkat edilir. Klozetin zemine kadar olan dış bölümleri de iyice silinir. Klozet kapağının da içi ve dışı dikkatlice temizlenir.

* Kireç çözücü spreyli temizleyici ile derzler temizlenir.

* Yerler, parfümlü yüzey temizleyici ile bir kova su hazırlanıp bezle veya paspasla silinir.


TEMİZLİĞİN PÜF NOKTALARI
* Banyoda kullandığınız bez, sünger, fırça ve deterjan gibi malzemeleri kesinlikle mutfakta kullanmayın.

* Kir ve mikroplar sıcak su ile daha kolay gider. Bu suyun yeterli sıcaklıkta olması çok önemlidir.

* Deterjanın derine işlemesi için biraz beklemek gerekir. O yüzden, kullandığınız ürün sildiğiniz zeminde biraz kalmalı, ondan sonra durulama veya kurulama yapılmalıdır.

Haberin Devamı

* Temizleme suyunu sık sık değiştirmek gerekir. “Kir kiri çıkarır” gibi bir anlayış kesinlikle yanlıştır. Aksi halde, temizlenen yüzeye çıkarılan kirden iki mislini ilave etmiş olursunuz.

* Buzdolabınıza bir kase içinde koyacağınız karbonat ile kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Böylece temizlendikten günler sonra bile buzdolabınız mis gibi kokar.

* Banyo yüzeyini silmeden önace elektrik süpürgesi ile temizlerseniz daha rahat ve hızlı paspaslarsınız.

* Kapı kolları ya da merdiven kenarı gibi çok kişinin ellerinin değdiği yüzeylerdeki zor lekeleri krem temizleyici yardımı ile daha rahat çıkarabilirsiniz.

* Yaptığınız temizliğin herkes tarafından fark edilmesi için tüm temizlik bittikten sonra yerleri parfümlü yüzey temizleyici ile silebilirsiniz.

* Temizlik bittikten sonra bezlerinizi gece boyunca ultra yoğun çamaşır suyu ilave edilmiş suda bekleterek dezenfekte edin. Ayrıca temizlik bezlerini ıslak bekletmemeye özen gösterin, dezenfekte ettikten sonra iyice sıkın ve kurutun.

* Temizlik malzemelerinin ambalajlarının kapağını açık bırakmayın. Özellikle toz ve benzeri türdeki deterjanları nemli yerde tutmamaya gayret gösterin.

* Temizlik deterjanlarını kullanmadan önce her zaman ürün etiketlerini ve kullanma talimatını okuyun.


TEMİZLİĞİN BAŞ KÖŞESİNDE ÇAMAŞIR SUYU VAR
Temizlik gerçekten bir alışkanlık mı? Yoksa özellikle kadınlara kodlanan bir takıntı mı? Kimine göre eğlence, kimine göre zahmet, kimine göre hastalık olarak değerlendirilse bile kabul edelim ki Türk kadını temizlik yaparken keyif alıyor! Türk kadını için temizliğin baş köşesinde ise çamaşır suyu duruyor. Her ne kadar modern temizlik ürünleri hayatımızda yer edinmeye başlasa da Türk kadınının evlenirken çeyiziyle birlikte getirdiği bir temizlik ürünü var, o da çamaşır suyu! Ultra yoğun çamaşır suyu, 2013 yılında her 100 evin 71’ine girdi. (Ipsos Hane Paneli Raporu-2013) Tüketim oranı ise aynı yıl hane başına 6,3 kg oldu. Kısacası, çamaşır suyunun girmediği ev yok denecek kadar az!

LACİVERTİN GÜCÜ İLE KÖŞE BUCAK TEMİZLİK
Türk temizlik geleneğini nokta atışı yaparak özetleyen “şartlı şurtlu” temizlik sloganına sahip marka Bingo, titiz Türk kadınlarını ne kadar iyi anladığını bir kez daha gösteriyor. Bingo’nun yeni ürünleriyle karmaşık ve zahmetli temizlik serüveni daha pratik ve verimli hale geliyor.
Bingo’nun hem mutfak hem de banyo için ayrı ayrı formüle edilmiş yağ çözücü ve kireç sökücüleri, çamaşır suları, krem ve sprey temizleyicileriyle tezgahlardan ocak ve aspiratörlere, klozetlerden lavabo ve duşa kabinlere kadar çok daha parlak, hijyenik ve zahmetsiz bir temizlik yapılabiliyor.

2013 yılında temizlik dünyasına damgasını vuran Bingo Ultra Yoğun Çamaşır Suyu kısa zamanda kadınların gönlünü fethetmeyi başardı. Oluşturulan Lacivert Güç serisinin ilk ürünü olan çamaşır suyu, mutfağa ayrı yağ çözücü, banyoya ayrı kireç sökücü özel formülü ile üretilerek, temizliğin ilk şartını eksiksiz tamamlamış durumda.

TEMİZLİKTE DEVRİM
Ultra yoğun kıvamıyla yüzeylere daha uzun süre tutunarak, kullanıldığı yüzeyde gerçek hijyeni sağlayan, güvenli kapak teknolojisi ile çocukları tehlikeden uzak tutan, çevresindeki insanlara rahatsızlık vermeyip, genzi yakmayan Bingo Ultra Yoğun Çamaşır Suyu, şartlı şurtlu temizlik isteyen Türk kadınlarının vazgeçilmezi oldu.

Devrimin başlangıcını yapmış olan Ultra Yoğun Çamaşır Suyu’nun devamı ise aynı markanın Krem Temizleyici ve Sprey Temizleyici ürünleriyle geldi. Yüksek temizleme performansı ile dip köşe temizlik anlayışının tamamlayıcıları olan ürünler, mutfak ve banyolar için ayrı formüllerle üretildi. Mutfakta tezgâh, ocak, aspiratör veya fırında; banyoda ise lavabo, tuvalet, musluk, duşa kabin ve derzlerde gönül rahatlığıyla kullanılabilen ürünler, yüksek performansları dolayısıyla sarf ettirdikleri az efor sayesinde de temizlik ustası kadınlardan tam not aldı.

İşte Lacivert Güç Ekibi

Bingo Ultra Çamaşır Suyu
Ultra yoğun kıvamı sayesinde yüzeylere daha uzun süre tutunuyor, böylece mikropları öldürüyor ve beyazlık sağlıyor. Mutfak için özel geliştirilen yağ çözücü formülü; banyo için özel geliştirilen kireç çözücü formülü ile hijyenik temizlik sağlıyor. Üstelik güvenli kapak teknolojisi ile çocukları da tehlikeden koruyor!

Bingo Krem Temizleyici
Bingo Krem Temizleyiciler, yüksek temizleme performansı ve kolay durulanma özelliğiyle dip köşe tüm yüzeylerde etkili oluyor. Mutfak
için özel limon kokulu yağ çözücü formülü; banyo için özel amonyaklı kireç çözücü formülü ile ovmadan kolayca durulanıyor.

Bingo Spreyli Temizleyici
Banyo için ayrı, mutfak için ayrı olarak üretilen Bingo Sprey Temizleyiciler daha az eforla pratik temizlik sağlıyor. Sabun artığı ve kireci çözme performansı yüksek Bingo Sprey Banyo; lavabo, klozet, musluk, duş kabini ve derz aralarında rahatlıkla kullanılabiliyor. Yağsız ve mis gibi kokan mutfaklar için ise Bingo Sprey Mutfak; tezgahta, ocakta, fırında ve mutfak dolaplarında aranan hijyen ve temizliği sağlıyor.
Aspiratör araları gibi ulaşılması güç yerlerdeki yağları da kolayca çözüyor, dip köşe tüm yüzeylerde etkili oluyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.


İlandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!