"Biz var oldukça Cumhuriyet de var olacak"

Güncelleme Tarihi:

Biz var oldukça Cumhuriyet de var olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 09:44

"Biz var oldukça Cumhuriyet de var olacak"

Haberin Devamı

BORNOVA Küçük Şeyler Anaokulu'nun öğrencileri 29 ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlarken söz verdiler. "Biz var oldukça Cumhuriyet var olacak" diyen çocuklar, anne babalarını da coşkularıyla coşturdu ve "Cumhuriyet ile güçlüyüz" dediler. Bornova Küçük Şeyler Anaokulu'nun öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlarken "Biz var oldukça Cumhuriyet var olacak" sözü de verdi. Anne babalarını da coşkularıyla coşturan öğrenciler "Cumhuriyet ile güçlüyüz" dedi. Öğrenciler hazırladıkları Gökkuşağı öneri ve dilekler panosuna yazdıkları küçük notlarla da mesajlar verdi. Çocukların yazdıkları arasında dikkati çeken notlardan bazıları şöyleydi:

"Bayrak salladık. Marşlar söyledik. Çok mutlu olduk. Yaşasın Cumhuriyet",Cumhuryet ile güçlüyüz", "Dünyanın en güzel vatanına sahibiz. Bunun kıymetini bilen nesiller yetiştiriniz", "Biz var oldukça Cumhuriyet de var olacak."

Okul Müdürü Selami Korkmaz da yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in hassas bir dönem yaşadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Cumhuriyet aklın ve bilimin öncülüğünü kabul eden, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını benimseyen bir yönetim şekli olması açısından, insan hak ve özgürlüklerinin en üst seviyede korunduğu bir rejimi ifade etmektedir. Bu kavramların aslında ülkemiz için ne kadar da önemli ve vazgeçilmez olduğunu anladığımız bir dönemden geçtiğimiz bu bayramda bu günün değerini daha da iyi bilmemiz gerekmektedir."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!