Biz şampiyon yeneriz

Güncelleme Tarihi:

Biz şampiyon yeneriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

A Milliler, son Dünya ve Avrupa Şampiyonu Fransa'yı ağırlıyor

Ay-yıldızlılarımızın, dünya futbolunun son dönemdeki deviyle BJK İnönü Stadı'nda oynayacağı özel karşılaşma saat 21.30'da başlayacak. Karşılaşmanın hakemi Yunan'lı Georgios Borovilos.

A Milli Futbol Takımımız bugün son Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonu Fransa ile özel maçta karşı karşıya geliyor. BJK İnönü Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan Georgios Borovilos yönetecek, yardımcılıklarını ise Simeon Tsolakidis ve Alexias Orfanos yapacak.

Lejyonerler ordusu

FRANSA Milli Takımı kadrosunda, Fransa Ligi'nde oynayan 5 futbolcu bulunuyor. Kadroda Fransa'da oynayan Bordeaux'lu kaleci Rame, Lyon'lu Marley, PSG'li Dehu ile Robert ve Monaco'lu Djetou var. Diğer ülkelerde oynayan futbolcuları ise şöyle: Barthez (M.United), Candela (Roma), Desailly, Leboeuf (Chelsea), Sagnol (B.Münih), Thuram, Micoud (Parma), Petit (Barcelona), Vieira, Wiltod (Arsenal), Zidane, Trezeguet (Juventus), Makelele (R.Madrid).

TRT-1'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı, Eurosport da canlı olarak ekranlara getirecek. Bu yıl sadece 1 yenilgi alan Fransa Milli Takımı'nda İstanbul'a gelmeyen Djorkaeff yok. A Milli Takımımız da ise sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Alpay, Hasan Şaş ve Nihat ile Abdullah forma giyemeyecek.

Fransa Başkansolosu maçı yorumlayacak

FRANSA Başkonsolosu Jean-Francois Bouffandeau, Eurosport'tan yapılacak naklen yayında, Türkiye-Fransa maçını yorumlayacak. Karşılaşmayı, stüdyodan yorumlayacak olan Fransa Başkonsolosu Bouffandeau, iki ülke arasındaki bir spor karşılaşmasında yorumculuk yapan ilk üst düzey diplomat olacak.

349. sınav

A Milli Futbol Takımı, Fransa maçıyla 349. karşılaşmasına çıkacak. Milli Takım, 77 yıllık tarihinde 348 maçta 110 galibiyet, 161 yenilgi aldı, attığı 416 gole karşın, kalesinde 585 gol gördü.

Güneş’le 5. maç

A Milli Takım, bugün teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 5. sınavına çıkacak. Milli takımlar teknik direktörlüğü görevine 16 Ağustos'ta Saraybosna'daki Bosna-Hersek özel maçıyla başlayan Güneş, takımın başında sahaya çıktığı 4 maçta, 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı. Güneş yönetiminde milliler 4 gol atarken, 3 gol yedi.

4 yıl sonra ikinci kez

Bugünkü maçla Türkiye ve Fransa A Milli Takımları tarihte 2. kez karşı karşıya gelecek. 9 Ekim 1996'da Paris'te oynanan ilk özel maçta Fransa, Türkiye'yi Blanc, Pedros, Djorkaeff ve Pires'in golleriyle 4-0 yenmişti. A Milli Takımımız, Fransa B Takımı ile 1955 Akdeniz Kupası'nda oynadığı iki maçta ise İstanbul'da 0-0 berabere kalırken, Paris'te 3-1 yenilmişti.

16 maçta 1 yenilgi

Fransa Milli Takımı, 2000 yılında yaptığı özel ve resmi karşılaşmalarda, sadece 1 yenilgi aldı. Bu yıl içinde toplam 16 özel ve resmi maç yapan ‘‘Horozlar’’ yalnızca, şampiyonluğu kazandığı Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'ya Amsterdam'da 3-2 yenildi. Fransa, 11 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken, 4 maçta da berabere kaldı.

TÜRKİYE

Ömer

Fatih

Ogün

Bülent

Hakan Ünsal

Tamer

Suat

Emre Belözoğlu

Mustafa İzzet

Ahmet Dursun

Fatih Tekke

FRANSA

Barthez

Thuram

Desailly

Leboeuf

Candela

Vieira

Petit

Micoud

Zidane

Trezeguet

Wiltord

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!