Biz duygusal bir milletiz

Güncelleme Tarihi:

Biz duygusal bir milletiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımı Antrenörü Erman Kunter'ın hedefi 2001'de madalya...

Bir zamanlar biz küçüktük, ama o ‘‘Büyük Erman’’dı. 80’li yıllarda doğan erkek çocuklara onun adı verilir, basketbola yeni başlayanlar ona özenirlerdi. İzlerken bile hızına ve enerjisine

yetişilmezdi. Sayı rekorlarına ulaşmak mümkün değildi. Basketbola saha çizgisinin dışından antrenör olarak devam etti... Bugün O artık, A Milli Basketbol Takımı Antrenörü...

Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası çok heyecanlı geçti. Milletçe takımın ilk 4’e girmesini bekledik, ama...

- Aslında turnuva başlarken kimse bu noktaya geleceğimizi beklemiyordu. Ama bu noktaya geldikten sonra da ilk 4’e girebilseydik çok iyi olurdu. Çocuklar gerçekten çok iyi oynadılar. Son bir topla da maçı kaybettik.

Futbolda Fatih Terim, hem Galatasaray hem de milli takıma büyük başarı kazandırdı. Sizin böyle bir hedefiniz var mı?

- Hayır, en azından 2001 yılı sonuna kadar kulüp çalıştırmayı düşünmüyorum. Hem kulüp hem milli takımın bir arada yürümeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca federasyon da böyle düşünüyor, ama şartlar ne gösterecek bilmiyorum.

Basketbol dışında balık tutmayı sevdiğinizi biliyoruz.

- Evet, boş zamanlarımda tutmaya çalışıyorum. Deniz sporlarını çok seviyorum. Bir ara satranca meraklıydım, ama şimdi internete merak başladı. Kızımla birlikte bilgisayar karşısındayız.

Kızınız kaç yaşında?

- Roksan, 15 yaşında. Boğaziçi Lisesi’nde okuyor. Galatasaray Yıldız takımında basketbol oynuyor. Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’na da geldi.

2001 yılında İstanbul’da yapılacak şampiyona için nasıl bir destek bekliyorsunuz?

- Biz çok duygusal bir milletiz. Sporla duygusallığı karıştırmamak lazım. Türk milli takımı 2001 yılında Allah korusun, bir maçını kaybederse, bizim seyircimiz, oyuncularımız, teknik kadromuz ne olur? Çöker miyiz? İtalya çökmedi. Adım adım gelerek Avrupa şampiyonu oldu. Bu sporla duygusallığın ilgisinin olmadığını gösterdi. Biz bunu, burada sağlamayamayabiliriz. Bu noktada basına, oyunculara ve bize çok büyük iş düşecek. Yoksa duygusallık öne çıkınca biz kaybediyoruz.

Neler yaptı?

- A takımında oynamaya 1976 yılında başladı.

- 1988 yılında Fenerbahçe’de oynarken bir maçta 153 sayıyla rekor kırdı.

- 10 numaralı forma ona uğur getirdi.

- 210 kere milli oldu.

- Sakatlanıp, 31 yaşında basketbolu bıraktı.

- En büyük hobisi balık tutmak.

- Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!