Biz de varız

HATIRI sayılır bir süredir Mevlana Diyarı’nda galibiyet yüzü görmediğinden midir bilinmez, bir ürkek, tedirgin ve çekingen idi Trabzonspor...

Belki de Kayseri galibiyetine karşın hala Famagusta şokunu atlatamamıştı. Konyalı taraftarlar, bunu unutturmamak için ellerinden geleni yaptılar.

Özellikle ilk 45 dakikada saldırmaktan çok savunmayı yeğlediler. Öylesine negatif bir anlayış içindeydi ki, bordo mavililerin en iyileri stoper Eller, sağbek Emrah ve kaleci Jefferson idi.

Sinirini rakipten çıkardı

Konyaspor ise tüm umudunu Tayfun ve Zafer’in kafasına atılacak uzun yüksek toplara bağlamıştı. Orta alanı kalabalık tutup, Gökdeniz ve Yattara’yı boğmak, bunun devamında Fatih Tekke’ye gidecek pasları önleme planını başarıyla uyguladı.

İkinci bölümde Konyaspor’un saldırıları, Trabzonspor’un çok sevdiği kontratakları vardı.

Golü bulamayan evsahibi Konyaspor, son 20 dakikalık bölümde sinirini rakipten çıkarmaya başladı. 70. dakikada Erhan Albayrak’ın Yattara’ya arkadan yaptığı kamikaze dalışı dünyanın tüm hakemlerince kırmızı kartla cezalandırılırdı ama Cüneyt Çakır sarıyla yetindi.

Uzun lafın kısası, Trabzonspor iyi oynamadı ve bir kez daha Konya Ovası’ndan üç puanı çıkaramadı. Ve Bol Kayıplı Ligde ‘biz de varız’ dedi.
Yazarın Tüm Yazıları