Biz bunları eleriz

Güncelleme Tarihi:

Biz bunları eleriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Kupaları'nda eleme turu kuraları dün İsviçre'nin Cenevre kentinde çekildi. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ülkemizi temsil eden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi elemesinde Sion (İsviçre)-Jeunesse d'Esch (Lüksemburg), Beşiktaş da Maribor Branik (Slovenya)-Derry City (İrlanda) maçlarının galipleriyle eşleşti.

Sadece eleme turu

Şampiyon Kulüpler ön eleme turunda Sion-Jeuneesse ile Maribor-Derry City 23-30 Temmuz tarihlerinde karşı karşıya gelecekler. Bu maçlar sonucu tur atlayan takımlar, seribaşı olduklarından Şampiyon Ligi için sadece eleme turu oynayacak temsilcilerimizle 13 ve 27 Ağustos tarihlerinde karşılaşacaklar.

Diğerleri 1 Ağustos'ta

Kupa Galipleri ve UEFA Kupası'nda da ön eleme turu eşleşmeleri belli oldu. Ancak mücadeleye 1. turdan başlayacakları için Kupa Galipleri'nde Kocaelispor, UEFA Kupası'nda ise Fenerbahçe ile Trabzonspor kuraya katılmadı. Bu kulüplerimizin rakipleri ise 1 Ağustos'ta çekilecek kura ile belirlenecek.

En güçlüsü Sion

Şampiyon Kulüpler Kupası'ndaki temsilcilerimiz Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakipleri arasındaki en güçlü takım Sion. İsviçre Ligi'nde 14 maçta 9 galibiyet 3 yenilgi ve 49 puanla şampiyonluğu kazanan Sion'u Albertino Bigon çalıştırıyor. Aralarında milli futbolcuların da bulunduğu Lehmann- Wicky, Milton, Grichting (Quentin), Gaspoz, Vieiga, Meyrieu, Lonfant, Zambaz- Lukiç, Ouattara'dan kurulu güçlü bir kadrosu var. İsviçre Kupası'nı da Lucerna'yı penaltılarla 8-7 yenerek kazanan Sion karşısında Lüksemburg şampiyonu Jeunesse d'Esch'in işi zor. Jeunesse de Union'ı 2-0 yenerek, şampiyonluk yanında Lüksemburg Kupası'nı kazandı. 36 maçta 21 galibiyet 8 beraberlik 71 puanla Slovenya'da şampiyonluğu kucaklayan Maribor ise final oynadığı kupayı Primorje'ye kaptırdı. 67 puanla İrlanda şampiyonu olan Derry City de kupada final oynadı ama Shelbourne 2-0 yenilerek kaybetti.

Gürsoy: Sion rakibimiz olur

G.Saray Asbaşkanı Ergun Gürsoy, Şampiyonlar Ligi'ne kalacaklarına inandığını ifade ederek, ‘‘Rakip Sion olur'' dedi. İsviçre'nin Avrupa futbolunda ön plana çıktığını belirten Gürsoy, ‘‘Lig şampiyonunun da güçlü olduğunu biliyoruz. Biz daha önce İsviçre takımlarını eledik'' diye konuştu.

Cimbom memnun

Galatasaray Dış İlişkiler Sorumlusu Mete Razlıklı, elemede Sion'la karşılaşacaklarına kesin gözle bakarken, Lüksemburg ekibine şans tanımadı. ‘‘Sion rakibimiz olur'' diyen Razlıklı, G.Saray'ın Neuchatel maçı nedeniyle İsviçre'deki şöhretinin iyi olmadığını belirtirken, ‘‘Seyircimiz çok dikkatli olmak zorunda. Olası taşkınlıklar kulübümüzü güç durumda bırakabilir'' dedi.

Bilgili ‘‘Slovenya daha yakın'' dedi

Cenevre'deki kura çekimine katılan Beşiktaş Genel Sekreteri Serdar Bilgili, gerek Maribor gerekse Derry City'i tanımadıklarını, herşeye karşın iyi bir kura çektiklerini söyledi. İki takım arasında tercih yapmayan Bilgili, ‘‘Yolun kısa olması yüzünden Slovenya'nın rakibimiz olmasını tercih ederiz'' dedi.

Beşiktaş'ın ilk maçı İstanbul'da

Cenevre'deki kura çekimi sonucu G.Saray ve Beşiktaş eleme turundaki ilk maçlarını deplasmanda oynayacaklardı. Ancak iki aynı kentin takımı olduklarından Beşiktaş ilk maçı evinde, Galatasaray ise deplasmanda yapacak.

Sion Cimbom'u gözüne kestirdi

İsviçre'nin Sion Kulübü Başkanı Christian Konstantin, önce Jeunnese'yi sonra da G.Saray'ı eleyeceklerini iddia etti. Sion'un G.Saray'ı 1963'de yenerek Avrupa Kupalarından elediğini hatırlatan Başkan Christian Konstantin ‘‘Bu kez de kazanan taraf biz olacağız ama önce Jeunnes d'Esch'yi bir eleyelim'' dedi.

Maribor umutlu

Maribor Başkanı Zeljho Fundak turu geçmeleri halinde Beşiktaş gibi bir büyük Türk takımıyla kaşılaşmaktan sevinç duyacaklarını belirtti. Fundak, ‘‘Dünya küçüldü. Tüm takımlar diğerlerini iyi tanıyor. Bu yüzden güçler ortada'' diyerek Beşiktaş'ı da eleyebileceklerini ima etti.

İŞTE KUPA EŞLEŞMELERİ ŞAMPİYON KULÜPLER

(Ön eleme 23-30 Temmuz, eleme 13-27 Ağustos): Kosice (Slovakya) veya Akranes (İzl)- S.Moskova (Rus), Pyunik (Erm) veya MTK Budapest (Mac)- Rosenborg (Nor), Maribor Branik (Slovenya) veya Derry City (İrl)- BEŞİKTAŞ (TÜRKİYE), Sion (İsviçre) veya Jeunesse d'Esch (Lük)- GALATASARAY (TÜRKİYE), Olympiakos (Yun)- Constructorol (Mol) veya MPKC Mozyr (B.Rusya), SV Salzburg (Avu)- S.Prag (Çek Cum), Goteborg (İsv)- GI Gotu (Faroe Ad.) veya G.Rangers (İsk), Barcelona (İsp)- Valletta (Mal) veya S.Riga (Let), Brondby (Dan)- D.Kiev (Ukr) veya Barry Town (Gal), Newcastle (İng)- Partizan (Yug) veya Croatia (Hır), Feyenoord (Hol)- Lantana (Est) veya J.Pori (Fin), B.Leverkusen (Alm)- Crusaders (K.İrl) veya D.Tiflis (Gür), S.Bükreş (Rom) veya CSKA (Bul)- P.St Germain (Frae), Nefchi (Aze) veya W.Lodz (Pol)- Parma (İta), S.Kratovo (Mak) veya B.Jerusalem (İsr)- S.Lisbon(Por), Anorthosis (Kıbrıs Rum Kes) veya K.Siauliai (Lit)- Lierse (Bel).

KUPA GALİPLERİ KUPASI

(Ön eleme turu maçları 14-28 Ağustos): L.Warşova (Pol)- Glenavon (K.İrl), Cwmbran Town (Gal)- N.Bükreş (Rom), Z.Vilnius (Lit)- H.Beersheba (Isr), Z.Chisinau (Mol)- S.Donetsk (Ukr), D.Daugavpils (Let)- K.Ganja (Aze), Kilmarnock (İsk)- Shelbourne (Irl), HJK Helsinki (Fin)- C.Zvezda (Yug), S.Jugomagnat (Mak)- NK Zagreb (Hır), Vasas Budapeşte (Mac)- Balzers (Liechtenstein), Tallinna (Est)- B.Bobruisk (B.Rusya), P.Ajdovscina (Slovenya)- U.Luxembourg (Lük), Levski (Bul)- S.Bratislava (Slovakya), D.Batum (Gür)- A.Yerevan (Erm), Hibernians (Malta)- Vestmannaeyjar (Izl), A.Nicosia (Kıbrıs Rum Kes.)- HB Torshavn (Faroe Ad.)

UEFA KUPASI

(Eleme turu 23-30 Temmuz): Dinamo Minsk (B.Rusya)-Kolkheti-1913 Loti (Gür), Flora Tallinn (Est)-H.P.Tikvah (Israel), Dnipro (Ukr)-Yerevan (Erm), I.Kaunas (Lit)-B.Brno (Çek Cum), Mypa-47 (Fin)-Appollon (Kıbrıs Rum Kes), Celtic (İsk)-I.Cable Tel Cardiff (Gal), Neuchatal (İsviçre)-Tiligul (Mol), H.Split (Hır)-Grevenmacher (Luk), Grasshoppers (İsviçre)-Coleraine (K.İrl), Vojvodina (Yug)-V.Stavanger (Nor), KR Reykjavik (Izl)-D.Bükreş (Rom), Bohemians (Irl)-Ferencvaros (Mac), K.Agdam (Azer)-Jablonec (Çek Cum), S.Trnava (Slovakya)-Birkirkara (Mal), O.Wodzislaw (Pol)-P.Prilep (Mak), Daugava (Let)-V.Poltava (Ukr), B.Bergen (Nor)-N.Burgas (Bul), CE Principat (Andorra)-Dundee (İsk), HIT Gorica (Slovenya)-O.Galati (Rom), KI Klaksvik (Faroe Ad.)-Ujpest (Mac)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!