Bitlis’te ‘Açık Kapı Projesi’ tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te ‘Açık Kapı Projesi’ tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 12:54

Bitlis’te ‘Açık Kapı Projesi’ tanıtıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konuşlan ve 81 il valiliğinde faaliyete geçecek olan ‘Açık Kapı Projesi' düzenlenen bir programla tanıtıldı.

Vatandaşların sorunlarının dinleneceği, yönlendirileceği ve çözüm aranacağı bir birim olarak faaliyete geçen ‘Açık Kapı Projesi’nin tanıtım programına, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Kurum amirleri ve bazı Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldı.

Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön plana çıkaran, vatandaşı merkeze koyan, devletle vatandaş arasındaki iletişimi en seri bir şekilde sağlayacak ve koordine edecek olan bir birimin faaliyete geçtiğini söyledi. Vali Ustaoğlu, "Kamu yönetimi anlayışında zaman zaman farklı arayışların olduğu bir gerçek. Bu anlamda da modern yönetim anlayışının bir göstergesi olarak ‘Devlet vatandaş için vardır’ felsefesinin en önelmiş ayağı işte ‘Açık Kapı Projesi uygulaması ile hayata geçmiş olacak. " dedi.

Vali Ustaoğlu, zaman zaman karşılaşılan ‘Bugün git yarın gel’ anlayışının tamamen ortadan kaldıran, vatandaşın güler yüzlü bir şekilde karşılandığı, problemlerin çözümü noktasında çözüm üretebilecek bir birim olduğunu da belirterek, "Vatandaşımız bazen hükümet dairelerine geliyor. Fakat nereye gideceğini bilmiyor. İşte bu süreçte ‘Açık Kapı’ birimimiz artık kamu binalarına gelen vatandaşlarımız ilk gidecekleri yer olacak. Onlara gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Gerekli birimlerle koordine kurulacak. En önemlisi de vatandaşların taleplerinin karşılanması noktasında 7 gün içerisinde dönüş yapılacak. Bu çok önemsediğimiz bir proje."diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!